Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές ήταν πριν 74 μήνες, με το τρομερό τρίποντο του Σπανούλη! (vid, pics)
i

© Intime

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα της Εφές ήταν πριν 74 μήνες, με το τρομερό τρίποντο του Σπανούλη! (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:59 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 19.03.2024

Από τις 22 Δεκεμβρίου του 2017 έχει να νικήσει ο Ολυμπιακός την Αναντολού Εφές στην Sinan Erdem της Κωνσταντινούπολης, τότε που ο Σπανούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ, ο Σφαιρόπουλος προπονητής και ο Παπανικολάου ο μόνος παίκτης από το σημερινό ρόστερ...

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (19/3, 19:30) θα βρεθεί στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης, για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague. Την τελευταία φορά όμως, που τα είχε καταφέρει στο συγκεκριμένο γήπεδο, απέναντι σε αυτή την ομάδα, μόνο ο Κώστας Παπανικολάου από τη σημερινή ομάδα βρισκόταν στο παρκέ για τον Ολυμπιακό. Και ο Ανδρέας Γκατζούλης στον πάγκο, ως ο γυμναστής των «ερυθρολεύκων».

Από την άλλη βέβαια είναι λογικό, διότι εκεί οι Πειραιώτες έχουν να νικήσουν από τις 22 Δεκεμβρίου του 2017! Και τότε στον τούρκικο σύλλογο, προπονητής ήταν ο Εργκίν Αταμάν που από το καλοκαίρι βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και κανένας από τους νυν παίκτες της Εφές δεν βρισκόταν στη διάθεσή του.

Ήταν το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής, σε μία σεζόν (2017-18), που στο τέλος της κανονικής της διάρκειας ο Ολυμπιακός είχε τερματίσει τρίτος, πίσω από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Φενέρμπαχτσε, έχοντας προβάδισμα στην τριπλή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό και την Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως, η Βασίλισσα ολοκλήρωσε την πορεία της με την κατάκτηση της κορυφής, στο Final Four του Βελιγραδίου (2018), νικώντας στον τελικό την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ ο Ολυμπιακός στα Play Offs είχε αποκλειστεί από την Ζάλγκιρις και ο Παναθηναϊκός από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ρεάλ.

Επιστρέφοντας όμως, 2.279 μέρες πριν (ή 74 μήνες ή 6 χρόνια, δύο μήνες και 26 μέρες) από το σήμερα, θυμόμαστε τον Ολυμπιακό του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου, να πανηγυρίζει στην Κωνσταντινούπολη μετά το 61-58, με τον Βασίλη Σπανούλη να είναι ο πρώτος σκόρερ με 12 πόντους και μάλιστα να βάζει ένα μακρινό και κρίσιμο τρίποντο 60 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Το σουτ που έδωσε τη νίκη, καθώς είχε κάνει το σκορ 61-56 και σχεδόν τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Στη δωδεκάδα ήταν και ο νεαρός τότε, αστέρι του Άρη σήμερα και «καυτό» μεταγραφικό όνομα του... αύριο, Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί. Είχε όμως, αγωνιστεί ο Γιώργος Μπόγρης και μάλιστα είχε βοηθήσει σημαντικά, όπως και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που τότε φορούσε ακόμα τα «ερυθρόλευκα», αλλά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ήταν ο αρχηγός, αλλά ήταν βασικός και σε 21'24'' χρόνο συμμετοχής είχε προσφέρει 4 πόντους και 3 ριμπάουντ, αλλά είχε κάνει και 3 λάθη.

Ξένοι του Ολυμπιακού ήταν οι Αμερικάνοι, Χόλις Τόμπσον, Μπράιαντ Ρόμπερτς, Κάιλ Ουίλτζερ, Τζαμέλ ΜακΛιν και ο Λετονός Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος πέρσι έπαιζε στην ΑΕΚ και φέτος στην ιταλική Σκαφάτι.

🔴Sportal Euroleague Show με Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!