Για το βήμα προς την τετράδα ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές

Για το βήμα προς την τετράδα ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Αναντολού Εφές

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:05 - 19.03.2024

Η 30η αγωνιστική της EuroLeague ξεκινά με την δοκιμασία του Ολυμπιακού στο Sinan Erdem Dome κόντρα στην Αναντολού Εφές. Σε ένα γήπεδο που οι Πειραιώτες έχουν να νικήσουν από τον Δεκέμβρη του 2017 και τώρα θέλουν να σπάσουν το σερί για να διεκδικήσουν ακόμα και είσοδο στην τετράδα. Εκτός παραμένει ο Μιλουτίνοφ, δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Μήτρου-Λονγκ λόγω ίωσης.

To πρώτο χρονικά ματς της Τρίτης (19/3) και συνολικά της... διαβολικής εβδομάδας στην Euroleague, με την διπλή αγωνιστική δράση, είναι αυτό του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Αναντολού Εφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται (19:30, Novasports Prime) στο Sinan Erdem Dome, μία έδρα που δεν έχουν καλή παράδοση, παρόλα αυτά θα εμφανιστούν εκεί έχοντας πολύ καλή ψυχολογία.

Μετά τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, την προηγούμενη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προσεγγίζουν την τετράδα της κατάταξης και έχουν αυτό (με την Εφές) και άλλα τέσσερα ματς για να διεκδικήσουν μία θέση που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας στα Play Offs. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλεονέκτημα!

Στο συγκεκριμένο γήπεδο, οι Πειραιώτες έχουν να νικήσουν από τον Δεκέμβρη του 2017, ενώ η Εφές, αν συνολικά δεν κάνει κάποια σπουδαία σεζόν, βρίσκεται στην 14η θέση με 12-17, ξέρει να προστατεύει την έδρα της. Άλλωστε, εκεί φέτος έχει 10 νίκες σε 12 ματς της Euroleague.

Επίσης, θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή της, κάτι που δεν έχει συμβεί και πολλές φορές την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ενώ από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι πέραν την γνωστής απουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ.

Παπανικολάου: «Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό στην έδρα της Εφές, ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει»
EUROLEAGUE

17:09 - 18.03.2024

Παπανικολάου: «Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό στην έδρα της Εφές, ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει»

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (19/03, 19:30).

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ ταλαιπωρείται από ίωση κα δεν είναι σε θέση να πιέσει τον εαυτό του στο κρίσιμο παιχνίδι. Προστατεύεται έτσι ώστε να είναι διαθέσιμος στο δεύτερο παιχνίδι της εβδομάδας με τη Βιλερμπάν στο Φάληρο.