Παπανικολάου: «Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό στην έδρα της Εφές, ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει»

Κώστας Παπανικολάου

i

Παπανικολάου/©Intime

Παπανικολάου: «Έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό στην έδρα της Εφές, ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει»

Ελένη Ανδρικοπούλου 17:09 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 18.03.2024

Οι δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού, Κώστα Παπανικολάου ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη (19/03, 19:30).

Η αποστολή του Ολυμπιακού ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (18/3) αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (19/03, 19:30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Κώστας Παπανικολάου ενόψει του ματς με την Εφές στάθηκε στα δυνατά σημεία της τουρκικής ομάδας κι αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αρκετά χρόνια να φύγουν με τη νίκη από την έδρα της.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση των Πειραιωτών για την Τουρκία:

Για το ματς με την Αναντολού Εφές: «Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή σε όλους. Έτσι είναι το πρόγραμμα. Έχουμε ομάδες από πολλές χώρες και αυτές αναγκάζονται κάποιες φορές να παίξουν σε δικές τους γιορτές, το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Έτσι είναι η διαδικασία και πρέπει μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας γιατί τώρα όλα μετράνε. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, στην έδρα της Εφές όπου έχουμε πολλά χρόνια να κάνουμε ένα διπλό. Ας είναι φέτος η χρονιά που θα σπάσει γιατί είναι μια νίκη που χρειαζόμαστε πολύ εν όψει της συνέχειας».

Οι διάλογοι Σλούκα - Παπανικολάου με τον διαιτητή: «Ο Ναν το κάνει απ' την αρχή» - «Επιτρέπετε το physical game και σφυρίζετε αυτό;» (vid)
EUROLEAGUE

21:32 - 15.03.2024

Οι διάλογοι Σλούκα - Παπανικολάου με τον διαιτητή: «Ο Ναν το κάνει απ' την αρχή» - «Επιτρέπετε το physical game και σφυρίζετε αυτό;» (vid)

Το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός τράβηξε τα βλέμματα όλης της Ευρώπης, με την Euroleague να παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο τρόπο το ντέρμπι, καθώς ανέβασε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με body cam την οποία είχε πάνω του ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, Σρέτεν Ράντοβιτς.

Για την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η ομάδα μετά και τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει. Είναι μια νέα εβδομάδα πλέον. Παίζουμε κόντρα σε μια ομάδα που έχει μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει παίκτες που έχουν τρομερή έφεση στο σκοράρισμα και παρότι δεν κάνουν την καλύτερη χρονιά, δεν σημαίνει πως δεν διαθέτουν το ταλέντο να πληγώσουν ή να σκοτώσουν μια ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο κομμάτι της άμυνας, πολύ δυναμικοί σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού και να κερδίσουμε τις 50-50 φάσεις. Όπως είπα και πριν είναι μια ομάδα που παλεύει να μπει στην δεκάδα στα play in. Οπότε και για αυτούς είναι κομβικό ματς, όπως και για εμάς».

Να αναφέρουμε δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή του Ολυμπιακού οι Ναζ Μήτρου - Λονγκ, (ταλαιπωρείται απο ίωση), Νίκολα Μιλουτίνοφ (τραυματίας), Γιώργος Τανούλης και Βενιαμίν Αμπόση.