Η Παρτίζαν πιέζεται και η Μπασκόνια βρίσκεται στο δρόμο της - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη
i

© Euroleague Basketball

Η Παρτίζαν πιέζεται και η Μπασκόνια βρίσκεται στο δρόμο της - Το πρόγραμμα της αγωνιστικής και η κατάταξη

Γιώργος Γαβριλάκης 10:47 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 19.03.2024

Πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Euroleague, η Παρτίζαν μόνο εξασφαλισμένη δεν έχει τη συμμετοχή της (έστω) στα Play In και κόντρα στην Μπασκόνια δεν έχει επιλογές: «Πρέπει» να νικήσει. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης και 31ης αγωνιστικής που θα κρίνουν πολλά!

H μέρα που ξεκινά με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Sinan Erdem Dome της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου θα συναντήσει (19/3, 19:30) την Αναντολού Εφές, σε μία έδρα που έχει να νικήσει από τον Δεκέμβρη του 2017 (!), το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής είναι εμπλουτισμένο με αρκετές δυνατές κόντρες.

Η πιο δυναμική απ' όλες, θεωρητικά τουλάχιστον, εστιάζεται στο Βελιγράδι. Εκεί όπου η 10η της κατάταξης Παρτίζαν (13-16) αντιμετωπίζει την Μπασκόνια (16-13), που βρίσκεται δύο θέσεις πιο πάνω με τρεις νίκες περισσότερες.

Για τους Σέρβους του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Διότι, η Βαλένθια και η Μπάγερν έχουν το ίδιο ρεκόρ με αυτούς, ενώ η Μιλάνο και η Εφές ακολουθούν με μία νίκη λιγότερη. Και όλοι τους περιμένουν με αγωνία ένα στραβοπάτημα της Παρτίζαν για να μπουν στην δεκάδα.

Για την Μπασκόνια του κόουτς Ντούσκο Ιβάνοβιτς και του Νίκου Ρογκαβόπουλου, η κατάσταση είναι... λίγο πιο ξεκάθαρη, αλλά καθόλου δεδομένη. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει την ίδια επίδοση με αυτήν, ενώ απομένουν πέντε αγώνες και δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο πως δεν θα βρεθεί στις θέσεις των Play In (7-10). Γι' αυτό οφείλει και θέλει να είναι προσεκτική.

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας (Τρίτη 19 Μαρτίου), η Ζαλγκίρις χωρίς τον τραυματία Ρόλαντ Σμιτς φιλοξενεί στο Κάουνας την Βίρτους Μπολόνια, που επίσης έχει να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες. Οι Ιταλοί μετά από μήνες παρουσίας τους στην πρώτη εξάδα της κατάταξης, προσφάτως (μετά την ήττα τους στο ΣΕΦ) βρέθηκαν... εκτός. Έχουν μία νίκη λιγότερη από τον Παναθηναϊκό, που παίζει την Τετάρτη (20/3) με τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο Βελιγράδι, αλλά και τον Ολυμπιακό και την Φενέρπαχτσε.

Η πρωτοπόρος Ρεάλ Μαδρίτης, αντιμετωπίζει τους ουραγούς της Άλμπα στο Βερολίνο, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποδέχεται (στην προσωρινή της έδρα, στο Βελιγράδι) την δεύτερη χειρότερη ομάδα της κατάταξης: Τη Βιλερμπάν.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Τρίτη 19 Μαρτίου
19.30 / Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός (NovaSports Prime
20.00 / Ζαλγκίρις - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports Start)
21.00 / Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 2)
21.05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Βιλερμπάν (NovaSports 50
21.30 / Παρτιζάν - Μπασκόνια (NovaSports 6)

Τετάρτη 20 Μαρτίου
19.45 / Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα (NovaSports 4)
20.00 / Μονακό - Μιλάνο (NovaSports 5)
21.00 / Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός (NovaSports Prime)
21.30 / Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports Start)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (31η)

Πέμπτη 21 Μαρτίου
19.30 / Αναντολού Εφές - Άλμπα Βερολίνου (NovaSports 3)
20.00 / Ζαλγκίρις - Μπασκόνια (NovaSports Start)
21.15 / Ολυμπιακός - Βιλερμπάν (NovaSports Prime)
21.30 / Παρτιζάν - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 6)

Παρασκευή 22 Μαρτίου
20.00 / Ερυθρός Αστέρας - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 2)
21.15 / Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα (NovaSports Prime)
21.30 / Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε (NovaSports 4)
21.30 / Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 3)

🔴 Sportal Euroleague Show με Αναντολού Εφές - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!