Αταμάν: «Πέντε τελικοί για να έχουμε προβάδισμα» - Η ατάκα αγανάκτησης για τους τραυματίες

Αταμάν: «Πέντε τελικοί για να έχουμε προβάδισμα» - Η ατάκα αγανάκτησης για τους τραυματίες

Ηλίας Λαλιώτης 12:56 - 19.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:16 - 19.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για το Βελιγράδι χωρίς τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο, με τον Εργκίν Αταμάν να μιλάει για τη σπουδαιότητα του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε το μεσημερι της Τρίτης (19/3) για το Βελιγράδι, όπου αύριο αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα για την 30ή αγωνιστική της EuroLeague.

Σύμφωνα με τον Εργκίν Αταμάν οι πέντε αγωνιστικές που απομένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου είναι πέντε τελικοί για την ομάδα του προκειμένου να διατηρήσει το προβάδισμα που έχει αυτή τη στιγμή στον βαθμολογικό πίνακα.

«Δεν είναι εύκολο ματς, ο Αστέρας είναι καλή ομάδα, μολονότι έχουν χάσει το 90% των πιθανοτήτων τους για τα play off, παλεύουν σε όλους τους αγώνες. Για εμάς μένουν πέντε ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδους και όλα είναι σαν... τελικοί.

Οπότε πρέπει να κερδίσουμε για να υπερασπιστούμε την τέταρτη θέση που έχουμε, ενόψει των play offs.

Και αμέσως μετά απ' αυτό το ματς θα έχουμε ακόμη ένα δυνατό ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολος ο αγώνας με τον Ερυθρό, αλλά όλοι παίζουν στην Stark Arena. Κάποιοι έχασαν, κάποιοι νίκησαν, αν πάρουμε τη νίκη θα έχουμε το προβάδισμα στη βαθμολογία».

Σε ερώτηση για τους τραυματίες ο Εργκίν Αταμάν δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι όλη τη χρονιά φέτος έχει προβλήματα ο Παναθηναϊκός AKTOR και αστειευόμενος απάντησε για τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο: «Δεν γνωρίζω κάτι νεότερο, οι τραυματίες μένουν εκτός. Ίσως να είναι έτοιμοι για την... επόμενη σεζόν».

Γκριγκόνις: «Να το θέλουμε περισσότερο από αυτούς»

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν αυτός που μίλησε από πλευράς παικτών του Παναθηναϊκού AKTOR λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να επιβιώσει στην Stark Arena απάντησε: «Να επιβιώσουμε; Θα είναι διασκεδαστικό να κερδίσουμε. Μπροστά μας έχουμε μερικές δύσκολες εβδομάδες, οι οποίες θα κρίνουν τη σεζόν μας, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για το ματς.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν από την άποψη της τακτικής αλλά το πιο σημαντικό είναι να το θέλουμε περισσότερο απ' αυτούς», απάντησε ο Λιθουανός και πρόσθεσε:

«Αν είσαι πνευματικά έτοιμος, πάντα βοηθάει. Πρέπει να είσαι έτοιμος και σωματικά, να προσέχεις το κορμί σου και να περιμένεις για το καλύτερο αποτέλεσμα».