Έχει «βαρεθεί» να δίνει απαντήσεις ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, ήρθε η ώρα για ακόμα μία

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν

Έχει «βαρεθεί» να δίνει απαντήσεις ο Παναθηναϊκός του Αταμάν, ήρθε η ώρα για ακόμα μία

Ηλίας Λαλιώτης 21:39 - 18.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 18.03.2024

Με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να λειτουργεί ως ασπίδα, ο Παναθηναϊκός έχει ξεπεράσει κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε μέσα στη σεζόν και η τελευταία «διαβολοβδομάδα» δίνει την ευκαιρία στον Εργκίν Αταμάν για να το κάνει ξανά με τον πλέον πειστικό τρόπο. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Κάποια δημοσιεύματα και κάποια -αμφιβόλου προέλευσης- σχόλια στα social media έφεραν την αντίδραση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σχετικά με το μέλλον του Εργκίν Αταμάν στον Παναθηναϊκό.

Ο μεγαλομέτοχος του Τριφυλλιού βγήκε μπροστά για μια ακόμα φορά και λειτούργησε ως ασπίδα προς την ομάδα του σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Αυτή που θα κρίνει και την τελική κατάταξη ενόψει των playoffs της EuroLeague.

Η ήττα στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική στέρησε από τον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να «κλειδώσει» σε μεγάλο βαθμό μια θέση στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί οποιαδήποτε αναστάτωση ή ακόμα και δυσαρέσκεια.

Απόλυτη στήριξη Γιαννακόπουλου σε Αταμάν - «Ο Καρνάβαλος καίγεται και οι μάσκες θα πέσουν...»
EUROLEAGUE

16:32 - 17.03.2024

Απόλυτη στήριξη Γιαννακόπουλου σε Αταμάν - «Ο Καρνάβαλος καίγεται και οι μάσκες θα πέσουν...»

Σε όσους αμφιβάλουν ή δυσανασχετούν με τον Εργκίν Αταμάν και το έργο του στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος... απάντησε με δύο αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, που εκφράζουν την απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τούρκο και επιτίθεται στους επικριτές.

Ας κουνήσουμε λίγο το... κεφάλι μας κι ας συνειδητοποιήσουμε τι έχει καταφέρει ο Εργκίν Αταμάν μέσα σε λιγότερο από 7 μήνες δουλειάς. Πήρε μια ομάδα από τις τελευταίες θέσεις της EuroLeague, η οποία είχε ένα απαράδεκτο αρνητικό σερί κόντρα στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με μόλις 3 παίκτες από το περσινό ρόστερ και 12 μεταγραφές κατάφερε σε αυτό το απίστευτα σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσει τις προσδοκίες κατακόρυφα. Κι αυτό μέσα από τα αποτελέσματα που ο ίδιος με τους παίκτες του πέτυχαν. Να είναι δηλαδή πρώτος στο πρωτάθλημα με δύο νίκες επί τους «αιωνίου» αντιπάλου και σχεδόν σίγουρο το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs που θα κρίνουν τον τίτλο.

Να είναι σταθερά εδώ και τρεις μήνες στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της EuroLeague, να είναι φαβορί για μία από τις πρώτες έξι θέσεις που δίνουν απευθείας το εισιτήριο για τα playoffs και να διεκδικεί ακόμα με αξιώσεις το πλεονέκτημα έδρας που θα του δώσει το ΟΑΚΑ.

Αυτά δεν τα πετυχαίνει όποιος κι όποιος στην Ευρωλίγκα. Όσο κι αν είναι το μπάτζετ. Εχουμε δει το τρανό παράδειγμα της Αρμάνι Μιλάνο τόσα χρόνια, αλλά και απογοητευτικές χρονιές των ΤΣΣΚΑ, Φενέρ ή και Ρεάλ που είχαν δαπανήσει πολλά περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει δώσει φέτος ο Παναθηναϊκός.

Και το κυριότερο είναι πως ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του έχουν δώσει πολλές απαντήσεις σε στιγμές αμφισβήτησης που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εδώ είμαι να στις θυμήσω. Στην αρχή της σεζόν, τον Οκτώβριο, μετά το φυσιολογικά «αργό» ξεκίνημα και τις ήττες από Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και τη βαριά ήττα από τη Φενέρ στην Πόλη, οι Πράσινοι «απάντησαν» με το μεγαλοπρεπές διπλό στο ΣΕΦ.

Τον Νοέμβριο, μετά την αρνητική εικόνα και την ήττα στη Βαρκελώνη, ακολούθησαν τέσσερις σερί νίκες για την EuroLeague. Τον Δεκέμβριο, μετά τις εκτός έδρας ήττες από Παρτιζάν και Εφές, αλλά κι αυτή στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός «απάντησε» με τρία σερί και εκκωφαντικά διπλά σε Βερολίνο, Μονακό και Μιλάνο. Τον Φεβρουάριο, μετά τις ήττες από Μακάμπι και Ζαλγκίρις, αλλά κι αυτή από τον Άρη στο πρωτάθλημα, «απάντησε» με κομβική νίκη επί της Φενέρ.

Ακόμα και πιο πρόσφατα, μετά τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακο, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν «απάντησε» με θρίαμβο στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ.

Τώρα, λοιπόν, είναι η καλύτερη ώρα για να δώσει ακόμα μια απάντηση ο Παναθηναϊκός. Σε αυτή τη διαβολοβδομάδα με Ερυθρό Αστέρα (20/3, 21:00) και Μπαρτσελόνα (22/3, 21:15) που θα κρίνει πολλά για την τελική κατάταξη.