Ο Μουστάφα Φαλ είναι ο πιο εύστοχος στα δίποντα στην EuroLeague!

Μουστάφα Φαλ

i

Μουστάφα Φαλ/©Intime

Ο Μουστάφα Φαλ είναι ο πιο εύστοχος στα δίποντα στην EuroLeague!

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:12 - 30.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 30.03.2024

Ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού, Μουστάφα Φαλ με ποσοστό 80.2% είναι ο πιο αποτελεσματικός σουτέρ στα δίποντα στη EuroLeague. Ποιοι συμπληρώνουν τη δεκάδα της σχετικής λίστας.

Ένας από τους λόγους που ο Ολυμπιακός διαγράφει αρκετά καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη ακούει στο όνομα Μουστάφα Φαλ. Ο «κροκόδειλος» των Πειραιωτών, ο οποίος θα βρίσκεται έως το 2027 στο Λιμάνι μιας κι επέκτεινε πριν από μερικές μέρες το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους» είναι από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο θηριώδης Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού όσο ήσυχος και σοβαρός είναι εκτός παρκέ, άλλο τόσο θόρυβο κάνει εντός των τεσσάρων γραμμών. Η προσφορά του είναι πολύπλευρη, καθώς δεν συνεισφέρει μόνο στο σκοράρισμα αλλά και σε πολλά άλλα, τα οποία των κατατάσσουν στην ελίτ των ψηλών στην Ευρώπη. Ο Φαλ παιδεύει με τα εξαιρετικά αμυντικά του προσόντα κάθε αντίπαλό του, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους άλλους σέντερ στη EuroLeague, αλλά και στην καρδιά του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πως λειτουργεί σαν playmaker. H 66 ασίστ που έχει μοιράσει σε 27 ματς - 2.6 κατά μέσο όρο - που έχει αγωνιστεί τη φετινή σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ο 32χρονος Γάλλος του Ολυμπιακού που βλέπει τον κόσμο από τα 218 εκατοστά είναι ο πιο εύστοχος σουτέρ στα δίποντα στη EuroLeague, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της διοργάνωσης. Ο Φαλ με ποσοστό 80.2% βρίσκεται στην κορυφή της σχετική λίστας, καθώς ευστοχεί σε 3.3 από τα 4.1 δίποντα που επιχειρεί.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ντόντα Χολ με ποσοστό 73.9%, στην τρίτη ο Μπρούνο Καμπόκλο (71%) κι οι Ντάνι Οτούρου (69.4%) και Γκάμπριελ Ντεκ (69.1%) συμπληρώνουν την πεντάδα. Έκτος είναι ο Τάντας Σεντεκέρσκις (69%), έβδομος ο Βενσάν Πουαριέ (68.2%), όγδοος ο Αλέκσα Αβράμοβιτς (67%) και στις θέσεις Νο9 και 10 ο Στέφαν Γιόβιτς (66.7%) κι ο Τζόναθαν Μότλεϊ (66.4%) αντίστοιχα.

Η έκρηξη του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια, το «I told you» του Μπαφέ και οι πανηγυρισμοί της ερυθρόλευκης «αγέλης» (vid)
EUROLEAGUE

14:46 - 29.03.2024

Η έκρηξη του Μπαρτζώκα στα αποδυτήρια, το «I told you» του Μπαφέ και οι πανηγυρισμοί της ερυθρόλευκης «αγέλης» (vid)

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στο Βελιγράδι, κόντρα στην Παρτίζαν, με τα μέλη της «ερυθρόλευκης» αποστολής να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς με τη λήξη του αγώνα, αλλά και στα αποδυτήρια.

Ο Μουστάφα Φαλ τη φετινή σεζόν έχει 7.9 πόντους, 4.5 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.3 κοψίματα μέσο όρο σε 23:10 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague.