Ημιτελικός ή τελικός; Πού θα βρίσκονταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final 4 αν τελείωνε σήμερα η Ευρωλίγκα
i

© Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Ημιτελικός ή τελικός; Πού θα βρίσκονταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο Final 4 αν τελείωνε σήμερα η Ευρωλίγκα

Sportal newsroom 23:58 - 29.03.2024 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 30.03.2024

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 79-81 τη Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Σε ποια φάση ενδέχεται να συναντηθεί με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στη δεύτερη θέση της Euroleague. Το τριφύλλι επικράτησε 81-79 της Βίρτους στην Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της διοργάνωσης και έχει στα χέρια του πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης.

Αν η διοργάνωση ολοκληρωνόταν με αυτή τη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε την ομάδα που είναι έβδομη. Αυτή τη στιγμή, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα ήταν αντίπαλος της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Αν ο Παναθηναϊκός ξεπερνούσε το εμπόδιο της ομάδας του Όντετ Κατάς και έπαιρνε το εισιτήριο για το Final 4 θα αντιμετώπιζε την ομάδα από το ζευγάρι της τρίτης με την έκτη θέση στα playoffs.

Αν η Euroleague ολοκληρωνόταν τώρα, αυτό το ζευγάρι θα ήταν ανάμεσα στη Μονακό και τον Ολυμπιακό. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να υπάρξει «αιώνιος» ημιτελικός στο Final 4 του Βερολίνου, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2009.

Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει την ομάδα του Πειραιά και στον τελικό κατέκτησε το τρόπαιο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τότε, το τριφύλλι έφτασε τα πέντε ευρωπαϊκά.

Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός 79-81: Με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ buzzer beater του Ναν, αγκαλιά με την 2η θέση!

Ο «φονιάς» Ναν «σκότωσε» at the buzzer τη Βίρτους και ο Παναθηναϊκός AKTOR «βλέπει» το Βερολίνο

Με μαχητική ψυχή και τεράστια καρδιά ο Παναθηναϊκός AKTOR πέρασε θριαμβευτικά από την έδρα της Βίρτους Μπολόνια.

Με buzzer beater του ψυχρού εκτελεστή Κέντρικ Ναν οι «πράσινοι» πέρασαν με 81-79 από την ιταλική πόλη και έκαναν τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, αλλά και όλους τους φιλάθλους του στην Ελλάδα να παραληρούν για το 7ο ευρωπαϊκό.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβηκε στο 21-11 και πλέον βρίσκεται «αγκαλιά» με τη 2η θέση της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός AKTOR θέλει πλέον το 2 στα 2 απέναντι στην Μπάγερν στο Μόναχο και την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ για να σφραγίσει το καλύτερο δυνατό ζευγάρωμα στα playoffs και βάλει πλώρη για το Βερολίνο.