Γιώργος Καλαϊτζάκης στο Sportal: «Κίνητρο το 12-0 αλλά θα κοιτάξουμε να φανούμε έτοιμοι για τη νίκη» (vid)

Γιώργος Καλαϊτζάκης στο Sportal: «Κίνητρο το 12-0 αλλά θα κοιτάξουμε να φανούμε έτοιμοι για τη νίκη» (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 10:30 - 30.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης μίλησε στο Sportal μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου δείχνοντας να την αφήνει άμεσα πίσω του και να γυρνάει σελίδα μια και ακολουθεί το ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ εκφράζοντας το πιστεύω του.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι στάθηκε στις δηλώσεις του στην αμυντική εικόνα των Γιώργου και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και του Λευτέρη Μποχωρίδη μετά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης (28/3). Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης όμως μιλώντας στο Sportal μετά το πέρας της έδειξε να την αφήνει άμεσα πίσω του στρέφοντας την προσοχή του στη συνέχεια της τρέχουσας και τελευταίας διαβολοβδομάδας της κανονικής διάρκειας στη φετινή Euroleague. Εκεί όπου υπάρχει το ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Σε ένα ακόμη στη διάρκεια της φετινής πορείας των δύο ομάδων που αναμένεται να βρεθούνε και στα playoffs της Basket League.

Με σούπερ Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μπάγερν πριν επισκεφτεί το ΣΕΦ
EUROLEAGUE

22:22 - 28.03.2023

Με σούπερ Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μπάγερν πριν επισκεφτεί το ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague επικρατώντας με σκορ 86-76 της Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της. Ασταμάτητος ο Γιώργος Παπαγιάννης με 100% ευστοχία στο ματς, επόμενη υποχρέωση για τους «πράσινους» στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (31/3).

«Σίγουρα ήταν μία νίκη που βαθμολογικά δεν έχει σημασία αλλά τι θέλαμε», ήταν το πρώτο σχόλιο του διεθνή φόργουορντ για τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου και συνέχισε: «Πιστεύω ότι ξέραμε πως έπρεπε να παρουσιαστούμε έτοιμοι μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα που είχαμε με την ΑΕΚ και ότι οδεύουμε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήταν μία σημαντική νίκη για μας και συνεχίζουμε».

Για το αν η νίκη επί της Μπάγερν ήρθε από την επίθεση του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε: «Σίγουρα ήταν πολλοί οι 43 πόντοι που είχαμε δεχτεί στο ημίχρονο αλλά στη συνέχεια βγάλαμε ενέργεια αν και η Μπάγερν συνολικά έβγαλε πολλά και δύσκολα σουτ. Στο πρώτο ημίχρονο γυρίσαμε τη μπάλα, και στη τρίτη περίοδο ήμασταν πολύ καλοί αλλά στη τέταρτη περίοδο νομίζω χαλαρώσαμε. Ωστόσο κάναμε μία συνολικά καλή προσπάθεια. Φθάσαμε στη νίκη, έχουμε πολύ δύσκολο ματς μπροστά μας και ελπίζω να φανούμε έτοιμοι».

Τι άλλαξε όμως στην εικόνα του Παναθηναϊκού μέσα σε δύο ημέρες από την ήττα από την ΑΕΚ μέχρι τη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου; «Δεν άλλαξε κάτι. Μία προπόνηση κάναμε. Απλά μιλήσαμε και είπαμε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό και πως ο καθένας να παραμείνει στον ρόλο του και να προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα όπως μπορεί και όπως του έχει ανατεθεί. Παίξαμε καλά, πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε», ήταν η απάντηση του Γιώργου Καλαϊτζάκη.

Για το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό για την Euroleague σχολίασε: «Δεν παύει να είναι ένα ντέρμπι. Παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός όλοι ξέρουμε τη σημασία που έχουνε όπως και για τον σύλλογό μας. Οι συνεχόμενες νίκες του Ολυμπιακού θα πρέπει να σταματήσουνε. Θα προσπαθήσουμε να φανούμε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός όπως ξέρετε είναι μία πολύ καλή ομάδα αλλά πιστεύω θα φανούμε έτοιμοι και θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα».

Κι όσο για το σερί 12-0 που τρέχει ο Ολυμπιακός στα τελευταία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Καλαϊτζάκης παραδέχτηκε: «Σίγουρα είναι ένα κίνητρο αλλά δεν θα πρέπει να βλέπουμε τα παιχνίδια που έχουνε προηγηθεί. Είναι ένα 12-0, θα πρέπει να φανούμε έτοιμοι και ανταγωνιστικοί και πιστεύω θα καταφέρουμε να φθάσουμε στη νίκη», για να προσθέσει καταλήγοντας: «Και μυαλωμένοι».