Το colpo grosso του Παναθηναϊκού λέγεται Παπαγιάννης

Γιώργος Παπαγιάννης

i

© Intime

Το colpo grosso του Παναθηναϊκού λέγεται Παπαγιάννης

Πάρης Τσελεπίδης • 00:30 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Γιώργος Παπαγιάννης σε μία βραδιά που δεν είχε πανσέληνο πάνω από το ΟΑΚΑ ήταν σεληνιασμένος στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Γράφει ο Πάρης Τσελεπίδης.

Η 11η νίκη του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague σημειώθηκε στην 31η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας επί της Μπάγερν Μονάχου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο αρχηγός των πρασίνων ήταν αλάνθαστος και ασταμάτητος από το τζάμπολ, μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης, όταν και υπέγραψε το τελικό 86-76 σε μία φάση που θα μπορούσε να μην την εκδηλώσει αφού όλα είχανε κριθεί, αλλά δεν το σκέφτηκε έτσι. Σκόραρε σπάζοντας ακόμη περισσότερο τα κοντέρ στη γλώσσα των αριθμών πριν το ντέρμπι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό.

Ο Παπαγιάννης διέλυσε τη στατιστική με τρία ρεκόρ καριέρας - «Θέλω να σουτάρω περισσότερο»
EUROLEAGUE

22:55 - 28.03.2023

Ο Παπαγιάννης διέλυσε τη στατιστική με τρία ρεκόρ καριέρας - «Θέλω να σουτάρω περισσότερο»

Ο Παπαγιάννης έσπασε τρία ρεκόρ καριέρας απέναντι στη Μπάγερν, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να παίρνει από το χέρι την ομάδα του και να αποθεώνεται από τους φίλους των «πρασίνων».

Ο Παπαγιάννης συνδύασε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Euroleague, ίσως και την καλύτερη, λίγο πριν από το τέλος της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού. Μία πορεία που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά πλέον ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, κάτι που γνωρίζουνε άπαντες στις τάξεις της ομάδας. Και επειδή το μπάσκετ είναι το σήμερα και το αύριο, αυτό ισχύει και στην περίπτωση του σημερινού αρχηγού των πρασίνων, να μπορέσει να είναι και ο αυριανός. Ή πιο σωστά, ο αρχηγός της ομάδας της επόμενης χρονιάς. Να αποτελέσει τον πύργο του νέου Παναθηναϊκού που θα κληθεί να δημιουργήσει ο νέος τεχνικός, όποιος και αν τελικά θα είναι αυτός. Είτε λέγεται Εργκίν Αταμάν είτε Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είτε ακόμη και Πάμπλο Λάσο.

Ο Παπαγιάννης, αν είναι κάτι σίγουρο, είναι ότι έχει εκτινάξει την απόδοσή του τον τελευταίο έναν μήνα και λίγο παραπάνω. Στο διάστημα δηλαδή της παρουσίας του Χρήστου Σερέλη στην άκρη του πάγκου της ομάδας, από την ημέρα που κλήθηκε από τη διοίκηση της ΚΑΕ σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς να διαδεχτεί τον Μαυροβούνιο Ντέγιαν Ράντονιτς. Είναι αλήθεια πως ο διεθνής σέντερ και η ακόμη καλύτερη αξιοποίησή του είχε αποτελέσει έναν από τους βασικούς στόχους του Έλληνα τεχνικού από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα. Κάτι που φάνηκε και στην πράξη, καθώς η εμφάνισή του κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και με τα νούμερα που συνδυάστηκε αυτή, δεν ήταν πυροτέχνημα. Ήταν μία συνέχεια της δουλειάς στις προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα.

Ο Παπαγιάννης αποτελεί τον βασικό σέντερ του Παναθηναϊκού στη φετινή του χρονιά και πορεία του μέχρι σήμερα, αλλά και μέχρι το τέλος της. Μέχρι την ολοκλήρωση, όχι των τριών παιχνιδιών που απομένουνε στην κανονική διάρκεια της Euroleague, αλλά μέχρι το τέλος της Basket League. Της κανονικής της διάρκειας και πολύ περισσότερο των playoffs, που θα ακολουθήσουνε στον δρόμο προς τη διεκδίκηση του εναπομείναντα στόχου. Του φετινού πρωταθλήματος, που για τον Σερέλη από τη στιγμή που ήρθε ήταν και ο βασικός.

Μόνο που ο Παπαγιάννης και ειδικά ο αναγεννημένος σε πολύ μεγάλο βαθμό επί Σερέλη, με το τέλος της φετινής χρονιάς θα αποτελέσει και έναν από τους στόχους της φετινής διοίκησης της ΚΑΕ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και σε συνδυασμό και με το «θέλω» του νέου προπονητή αναμένεται να αποφασιστεί η παραμονή του. Σε ένα καλοκαίρι που, δεδομένης αυτής της εξέλιξης, είναι επόμενο ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο και άλλων ομάδων για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Όπως πολύ πιθανό της Φενέρμπαχτσε του ομοσπονδιακού τεχνικού Δημήτρη Ιτούδη.

Όπως και να έχει, ένα είναι το σίγουρο. Πως ο Παπαγιάννης είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει το colpo grosso της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά την παραμονή του. Το υπόλοιπο της χρονιάς αναμένεται να παίξει σίγουρα το δικό του ρόλο ως προς τη τελική απόφαση. Πρόκειται για Έλληνα διεθνή σέντερ, με εμπειρία στην Euroleague, αλλά και το σημαντικότερο, με εμπειρία στο τι εστί ο οργανισμός Παναθηναϊκός. Κάτι που φάνηκε και φέτος όπου στις δύσκολες στιγμές της χρονιάς δεν αρνήθηκε να γυρίσει από τα αποδυτήρια, που τα γνωρίζει πολύ καλά και να μιλήσει με τον κόσμο της ομάδας που, στη νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου, δικαιολογημένα φώναξε το όνομά του.

Ο Παπαγιάννης τη στιγμή αυτή είναι κάτοικος ΟΑΚΑ και αρχηγός του Παναθηναϊκού. Όπως και γνωρίζει πολύ καλά πως στα 26 του και όντας στην πιο ώριμη φάση της μπασκετικής του καριέρας, ο πύργος των 220 εκατοστών θα κληθεί να πάρει μία απόφαση για την επόμενη μέρα της καριέρας του. Μέχρι τότε όμως προέχει το ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια η διεκδίκηση της φετινής Basket League. Όπως και να έχει ο Big Papa είναι εδώ, έχοντας ορθώσει για τα καλά το ανάστημά του και δείχνοντας αποφασισμένος για ένα πολύ δυνατό φινάλε χρονιάς και ό,τι προκύψει θα το δείξει ο χρόνος.