Μαντζούκας στο Sportal: «Θα πάμε να τα δώσουμε όλα με τον Ολυμπιακό» (vid)

Μαντζούκας στο Sportal: «Θα πάμε να τα δώσουμε όλα με τον Ολυμπιακό» (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 10:54 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στο Sportal μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν Μονάχου για τη σημασία της πριν το ντέρμπι της Παρασκευής (31/3) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Η νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ σύμφωνα με τον Λευτέρη Μαντζούκα θα αποτελέσει μία ώθηση εν όψει της συνέχειας της διαβολοβδομάδας της Euroleague και του δεύτερου παιχνιδιού αυτής. Του εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Παρασκευή (31/3) με τον διεθνή φόργουορντ του Παναθηναϊκού μιλώντας στο Sportal να στάθηκε στη σημασία του εν όψει και των παιχνιδιών για τα playoffs της Basket League.

Με σούπερ Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μπάγερν πριν επισκεφτεί το ΣΕΦ
EUROLEAGUE

22:22 - 28.03.2023

Με σούπερ Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μπάγερν πριν επισκεφτεί το ΣΕΦ

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Euroleague επικρατώντας με σκορ 86-76 της Μπάγερν Μονάχου για την 31η αγωνιστική της. Ασταμάτητος ο Γιώργος Παπαγιάννης με 100% ευστοχία στο ματς, επόμενη υποχρέωση για τους «πράσινους» στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό (31/3).

Για τη σημασία της νίκης επί της Μπάγερν τόνισε: «Κάθε νίκη για μας είναι πολύ σημαντική. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μπορεί να έχουμε αποκλειστεί από την Euroleague αλλά θα πρέπει να χτίσουμε για το πρωτάθλημα και το γόητρο είναι πολύ μεγάλο. Και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει όσες περισσότερες νίκες μπορούμε λόγω και του μεγάλου ονόματος του συλλόγου. Από εκεί και πέρα σίγουρα είναι ένα ψυχολογικό πους για μας αυτή η νίκη για να πάμε στο ντέρμπι. Θα είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται και θα πάμε να τα δώσουμε όλα».

Για το τι άλλαξε στο διήμερο που μεσολάβησε από την ήττα από την ΑΕΚ είπε: «Σίγουρα μπήκαμε πιο παθιασμένα μέσα στο γήπεδο. Δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη πιο πολύ. Σίγουρα πασχίζουμε και κυνηγάμε κάθε παιχνίδι αλλά κάποιες φορές δεν μπορούμε να είμαστε στο 100%. Παρόλα αυτά σίγουρα πρέπει να έχουμε διάθεση μέσα στο γήπεδο».

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ βάζοντας τέλος στο εις βάρος του σερί του 12-0 επισήμανε: «Θα πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά στο 100% ο καθένας μας και οι 12 που θα είναι στην αποστολή. Θα πρέπει να δείξουμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Για το αν μπορούνε να αποτελέσουνε οδηγό τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος που κρίθηκαν στη τελευταία φάση υποστήριξε: «Σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξουμε από αυτά τα παιχνίδια και τα θετικά και τα αρνητικά και θα καταλήξουμε μαζί με τον κόουτς στο τι θα πρέπει να κάνουμε».

Για το τι θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό μετά από τη νίκη επί της Μπάγερν που ήρθε σε μεγάλο βαθμό από την επίθεσή του είπε: «Προσπαθήσαμε και στην άμυνά μας. Σίγουρα όμως για να κερδίσεις μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό όπου οι αυτοματισμοί τους είναι σχεδόν στην τελειότητα θα πρέπει να παίξουμε πολύ σκληρή άμυνα και να βγούνε από αυτό που έχουνε συνηθίσει να κάνουνε».

Κι όσο για το αν αυτό το παιχνίδι θα είναι μία πρόβα εν όψει των τελικών στα playoffs του πρωταθλήματος κατέληξε: «Εκτός από αυτό είναι ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που έχει μεγάλο γόητρο που ξέρουμε τι σημαίνει και θα πάμε 100% προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλους παίκτες και μεγάλη εμπειρία στο ρόστερ τους και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο ώστε να σταματήσουμε τον Ολυμπιακό σαν ομάδα».