Αρίνας: «Ξεφορτωθείτε τους Ευρωπαίους από το NBA»

Αρίνας: «Ξεφορτωθείτε τους Ευρωπαίους από το NBA»

Παναγιώτης Κατσαφάδος 11:32 - 04.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 04.03.2024

Ο άλλοτε σταρ του NBA, Γκίλμπερτ Αρίνας, μίλησε στην διαδικτυακή του εκπομπή για τα προβλήματα που θεωρεί πως έχουν στο παιχνίδι τους οι Ευρωπαίοι παίκτες του ΝΒΑ και ζήτησε την αποχώρησή τους από το κορυφαίο πρωτάθλημα.

Ο πρώην σταρ του NBA, Γκίλμπερτ Αρίνας, απασχολεί συχνά την κοινή γνώμη με τις... ιδιαίτερες δηλώσεις του. Αυτή τη φορά, εξαπέλυσε επίθεση στην διαδικτυακή του εκπομπή «Gil's Arena» προς τους ευρωπαίους παίκτες του NBA, τονίζοντας πως πρέπει να αποχωρήσουν από το κορυφαίο πρωτάθλημα.

Όσα είπε ο Γκίλμπερτ Αρίνας:

«Ξεφορτωθείτε τους Ευρωπαίους. Πηγαίνεις στο κολέγιο για να μάθεις άμυνα. Σε ποιο κολέγιο πηγαίνουν οι Ευρωπαίοι; Δεν έχουν αθλητικότητα. Δεν έχουν ταχύτητα, άλμα. Είναι εμπόδιο για την άμυνα. Υπάρχουν 150 Ευρωπαίοι στη λίγκα σήμερα. Πείτε μου τους κορυφαίους αμυντικούς. Κανείς. Μόνο οι Γκομπέρ και Γιάννης. Όλοι οι άλλοι είναι επιθετικοί παίκτες. Δεν είναι αμυντικοί.

Το ΝΒΑ αφαίρεσε την επιθετικότητα για να γίνει άνοιγμα στην Ευρωλίγκα. Όταν ήρθαν εδώ για πρώτη φορά, τους ήταν δύσκολο. Δεν τα κατάφερναν. Μετά έκαναν πιο soft τους κανονισμούς. Δεν το έκαναν για τους Αμερικανούς. Το έκαναν για τους διεθνείς παίκτες. Επομένως, όταν λένε ότι οι Ευρωπαίοι θα ελέγχουν την λίγκα τα επόμενα χρόνια, γιατί το λένε; Περισσότερα τρίποντα, περισσότερες πάσες. Δεν είναι δική μας η λίγκα, είναι του ευρωπαϊκού στυλ».

Ο 42χρονος Αμερικανός έχει αγωνιστεί σε Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2001-03), Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (2003-10), Ορλάντο Μάτζικ (2010-11) και Μέμφις Γκρίζλις (2012).