Οι Κλίπερς υποτίμησαν τους Ουόριορς και… τιμωρήθηκαν γι’ αυτό (vid)

Τζόρνταν Πουλ

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Οι Κλίπερς υποτίμησαν τους Ουόριορς και… τιμωρήθηκαν γι’ αυτό (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:55 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 03.03.2023

Το Γκόλντεν Στέιτ στο δεύτερο ημίχρονο δέχτηκε μόλις 35 πόντους και με πρωταγωνιστή τον Τζόρνταν Πουλ νίκησε 115-91 τους Λ.Α. Κλίπερς - Το βράδυ της Κυριακής (5/3) κόντρα στους Λέικερς επιστρέφει για τους Ουόριορς ο Στέφεν Κάρι.

Τη μέρα που έμαθαν, ότι πολύ σύντομα ο Στέφεν Κάρι θα είναι και πάλι σύντομα μαζί τους, εμφανίστηκαν στο γήπεδο για να αντιμετωπίσουν τους Κλίπερς και η πρώτη εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. 

Στο πρώτο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ουόριορς δεν ήξεραν που πατούν και που βρίσκονται. Κατάφεραν μόλις και με τα βίας να σημειώσουν 45 πόντους και οι Καλιφορνέζοι ετοιμάζονταν για μία μεγάλη επικράτηση στο Γκόλντεν Στέιτ. Έτσι πίστεψαν, γιατί οι Πολεμιστές στο δεύτερο ημίχρονο τίμησαν το προσωνύμιο τους. Μπήκαν με άλλο πρόσωπο, ο Τζόρνταν Πουλ πήρε… φωτιά, σταμάτησε στους 34 πόντους και η ανατροπή ολοκληρώθηκε με το εντυπωσιακό 115-91

Ο Ντόντσιτς και ο Ίρβινγκ έβαλαν 82 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν τους Σίξερς (vids)
NBA

06:50 - 03.03.2023

Ο Ντόντσιτς και ο Ίρβινγκ έβαλαν 82 πόντους και οι Μάβερικς νίκησαν τους Σίξερς (vids)

Το Ντάλας με την συνδυαστική παρουσία των δύο σούπερ σταρς επικράτησε με το εντυπωσιακό 133-126 των Φιλαδέλφεια Σίξερς. Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε 42 πόντους και ο Κάιρι Ίρβινγκ 40, κυρίως όμως απέδειξαν πως αν… λειτουργήσουν σωστά τότε υπάρχει ελπίδα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο οι Κλίπερς έδειχναν ανύμποροι. Κατάφεραν να βάλουν μόλις 35 πόντους συνολικά (στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο) και το Γκόλντεν Στέιτ δεν το άφησε να περάσει… ατιμώρητο. 

Χωρίς Άντριου Ουίγκινς, αλλά και τον Στέφεν Κάρι (θα επιστρέψει την Κυριακή στο ματς κόντρα στους Λέικερς), κατάφεραν να βρουν ό,τι χρειαζόντουσαν. Ο Πουλ προσέφερε τα περισσότερα, αλλά ο Κλέι Τόμπσον έκανε double double με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Τζόναθαν Κουμίνγκα ήρθε από τον πάγκο και πρόσθεσε άλλους 19 πόντους, ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 11 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ. 

Για τους Κλίπερς, ο Πολ Τζορτζ τα… παράτησε (11 πόντοι με 3/15 σουτ), ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (8 πόντοι με 0/5 τρίποντα) άρχισε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και ο Κουάι Λέοναρντ (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) δεν μπόρεσε να επιβιώσει μοναχός του.