«Χάσμα» ανάμεσα στους Ουόριορς και τον άνθρωπο που... έχτισε τη δυναστεία, ορατό το διαζύγιο

Μπομπ Μάιερς

«Χάσμα» ανάμεσα στους Ουόριορς και τον άνθρωπο που... έχτισε τη δυναστεία, ορατό το διαζύγιο

Χρήστος Τσάλτας 09:06 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:14 - 18.05.2023

Μπροστά σε μια εξέλιξη που μπορεί να φέρει τεράστιο ντόμινο στο ΝΒΑ βρίσκονται οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, καθώς οι επαφές με τον πρόεδρο των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας, Μπομπ Μάιερς, έχουν... παγώσει και το διαζύγιο είναι πιο ορατό από ποτέ.

Η ήττα στο Game 6 των ημιτελικών της Δύσης, κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, του Λεμπρόν Τζέιμς, ήταν το τελευταίο παιχνίδι των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για τη φετινή σεζόν. Η ομάδα από την Bay Area έχει μπει πλέον για τα καλά σε διαδικασία off-season, με το πιο σημαντικό θέμα του φετινού καλοκαιριού να μην σχετίζεται με παίκτη, αλλά με έναν άνθρωπο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της δυναστείας της ομάδας την τελευταία 10ετία.

Ο Μπομπ Μάιερς βρίσκεται στο front office των Ουόριορς από το 2011 και μεταξύ άλλων έχει κάνει πολύ σημαντικές κινήσεις, όπως η επιλογή του Ντρέιμοντ Γκριν στο NBA Draft, η ανταλλαγή που έφερε τον Άντριου Ουίγκινς στην Bay Area, η πρόσληψη του Στιβ Κερ στην τεχνική ηγεσία της ομάδα, ενώ ήταν ο άνθρωπος που έπεισε τον Κέβιν Ντουράντ να μετακομίσει στο Γκόλντεν Στέιτ, το καλοκαίρι του 2016.

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς
NBA

08:38 - 18.05.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ πήρε εκδίκηση για το χαμένο σουτ στο περσινό Game 7 με τους Σέλτικς

Στο Game 1 των τελικών της Ανατολής «μίλησε» η προσωπικότητα του παίκτη που αρνείται να χάσει όσο κανείς άλλος. Ο Τζίμι Μπατλερ πήρε τους Μαϊάμι Χιτ στην πλάτη του και με μια μεγαλειώδη εμφάνιση οδήγησε σε break.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο τα πάντα γύρω από το μέλλον του Μάιερς στο Γκόλντεν Στέιτ κρέμονται σε τεντωμένο σχοινί. Διότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν «παγώσει» για τα καλά, με τους ιθύνοντες την ομάδα της Bay Area να αρχίζουν πλέον να συμβιβάζονται με την ιδέα πως ο Μάιερς δεν θα συνεχίσει στη θέση του προέδρου.

Μια κίνηση άλλωστε με ιδιαίτερη σημειολογία είχε να κάνει με την παρουσία του Μάικ Ντανλίβι στο Σικάγο, για το NBA Draft Lottery, αντικαθιστώντας τον Μάιερς, ο οποίος έδινε το παρόν στη διαδικασία, εκπροσωπώντας τους Ουόριορς. Κάτι που δεν συνέβη φέτος, δίνοντας... τροφή για σχόλια.

Επί των ημερών του έμπειρου παράγοντα, στη θέση του προέδρου της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ, οι Ουόριορς μετρούν 4 πρωταθλήματα, από το 2015 έως και σήμερα, έχοντας λανσάρει ένα διαφορετικό μοντέλο μπάσκετ, πολύ πιο γρήγορ και πολύ πιο θεαματικό. Ο Μάιερς ήταν αυτός που έβαλε όλα τα κομμάτια στη σωστή σειρά, με τους «πολεμιστές» να γίνονται μια σύγχρονη... δυνειαστεία, που πλέον αριθμεί 7 πρωταθλήματα ΝΒΑ.

Όσο για την επόμενη μέρα του ιδίου; Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μείνει για πολύ στο ταμείο ανεργίας, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο από διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ, αλλά και από άλλες επαγγελματικές λίγκες των ΗΠΑ, που έχουν ξεχωρίσει τις ικανότητές του στο διοικείν.