Μέγας Μπάτλερ «πάτησε» τους Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη

Τζίμι Μπάτλερ

Μέγας Μπάτλερ «πάτησε» τους Σέλτικς μέσα στη Βοστώνη

Χρήστος Τσάλτας 05:54 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 06:13 - 18.05.2023

Ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση και οι Μαϊάμι Χιτ πήραν προβάδισμα με το... καλημέρα στη σειρά των τελικών Ανατολής απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς (123-116), μέσα στο TD Garden.

Οι φετινοί Μαϊάμι Χιτ είναι αποφασισμένοι να... τρελάνουν ακόμα και τον πιο ήρεμο άνθρωπο στη Γη. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα μπήκε στη σειρά των τελικών της Ανατολής με 3% πιθανότητες πρόκρισης στους NBA Finals, σύμφωνα με το ESPN, όμως φρόντισε να «σοκάρει» τον κόσμο γι ακόμα μια φορά.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί μετά την πρώτη περίοδο και ιδίως στο δεύτερο μέρος πάτησαν γκάζι, απέναντι στην άμυνα των Σέλτικς, η οποία ταλαιπωρήθηκε σε όλο το 48λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να φέρουν στα μέτρα τους την αναμέτρηση και στο τέλος έφυγαν νικητές από το TD Garden, κερδίζοντας την πρώτη μάχη των δύο ομάδων, με φόντο την πρόκριση στους τελικούς.

Οι Χιτ για τρίτη διαδοχική σειρά ξεκίνησαν με breeak, έπειτα από τις νίκες τους στο Game 1 κόντρα σε Μπακς και Νικς, αποδεικνύοντας πως στα φετινά πλέι οφ του ΝΒΑ είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει τη «ζημιά» σε κάθε αντίπαλο, όποια κι αν είναι η δυναμική του.

Μαέστρος ο Γιόκιτς, με εντυπωσιακό triple double έκανε το 1-0 για τους Νάγκετς κόντρα στους Λέικερς (vids)
NBA

06:35 - 17.05.2023

Μαέστρος ο Γιόκιτς, με εντυπωσιακό triple double έκανε το 1-0 για τους Νάγκετς κόντρα στους Λέικερς (vids)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έβαλε 34 πόντους, ενώ είχε 21 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Αυτός οδήγησε τους Νάγκετς στη νίκη με 132-126 κόντρα στους Λέικερς, παρά τους 40 πόντους του Άντονι Ντέιβις και την αντεπίθεση της τελευταίας περιόδου. Το Ντένβερ έκανε το 1-0 στους τελικούς της Δύσης και έδειξε έτοιμο να χαράξει διαδρομή.

Ο Τζίμι Μπάτλερ έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι την κλάση του. Μένοντας στο παρκέ για 43 λεπτά, μεταμορφώθηκε σε... Playoff Jimmy και με 35 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 6 κλεψίματα και 12/25 σουτ οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στη νίκη. Δεν ήταν μόνος στην αναμέτρηση, καθώς είχε βοήθεια από τον καθοριστικό Μπαμ Αντεμπάγιο (20 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 9/13 σουτ), με τους Στρους, Μάρτιν, Βίνσεντ και Κάιλ Λάουρι να προσθέτουν από 15 πόντους.

Στην αντίπερα όχθη, για την ομάδα της Βοστώνης, ο Τζέισον Τέιτουμ μέτρησε 30 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ είχε 9/17 σουτ, με τον Τζέιλεν Μπράουν να ακολουθεί με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10/21 σουτ, ενώ 13 πόντους και 11 ασίστ πρόσθεσε ο Μάρκους Σμαρτ.

Παρ' ότι είναι πολύ νωρις στην σειρά των τελικών της Ανατολής τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: οι Μπόστον Σέλτικς έχουν μονο ένα δρόμο για το Game 2 και δεν είναι άλλος από τη νίκη, που θα ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον οι Χιτ καταφέρουν να επαναλάβουν εικόνα ανάλογη με αυτή του Game 1, τότε θα κάνουν το 2-0 στη σειρά και θα βάλουν σημαντική υποθήκη πρόκρισης, λίγο πριν η σειρά μεταφερθεί στο Μαϊάμι για τα επόμενα δύο παιχνίδια.