Άναψε φωτιές ο Χάρντεν για το μέλλον του: Η σχέση με τον Ρίβερς, η επιθυμία του Εμπίντ και οι Ρόκετς

Τζέιμς Χάρντεν

Άναψε φωτιές ο Χάρντεν για το μέλλον του: Η σχέση με τον Ρίβερς, η επιθυμία του Εμπίντ και οι Ρόκετς

Χρήστος Τσάλτας 09:23 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 09:29 - 15.05.2023

Η σεζόν των Φιλαδέλφεια 76ερς ολοκληρώθηκε στο Game 7 των ημιτελικών της Ανατολής απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς, με την ομάδα από την Πενσιλβάνια να έχει έχει πολύ σημαντικό θέμα να διαχειριστεί: το μέλλον του Τζέιμς Χάρντεν.

Ακόμα μια σεζόν γεμάτη προσδοκίες ολοκληρώθηκε πρόωρα, με την ομάδα της Πενσιλβάνια να μην καταφέρνει, για ακόμα μια σεζόν, να βρεθεί καν στους τελικούς της Περιφέρειάς της.

Παρά το γεγονός πως οι Σίξερς βρέθηκαν μπροστά με 3-2 στη σειρά κόντρα στους Σέλτικς και με το Game 6 στην έδρα τους, είδαν τον Τζέισον Τέιτουμ να ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο του παιχνιδιού του, να παίρνει τους Σέλτικς στην πλάτη του και να τους οδηγεί στην πρόκριση με 4-3.

Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα πολύ γερό χτύπημα, για μια ομάδα που τα τελευταία 5 χρόνια κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος του δρόμου. Διότι οι ημιτελικοί της Ανατολής μοιάζουν με... τερματικό σταθμό για τους Σίξερς τα τελευταία χρόνια.

Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7
NBA

01:32 - 15.05.2023

Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7

Ο Τζέισον Τέιτουμ σημείωσε 51 πόντους στο έβδομο παιχνίδι της σειράς των Σέλτικς με τους Σίξερς (112-88), οδηγώντας την ομάδα της Βοστώνης στους τελικού της Ανατολική περιφέρειας.

Η off-season της ομάδας από την Πενσιλβάνια αναμένεται να είναι πολύ γεμάτη, σε όλα τα επίπεδα. Ο Ντάριλ Μόρεϊ θα έχει να διαχειριστεί πολλά θέματα, με αυτό του Τζέιμς Χάρντεν να είναι ένα από τα πιο σημαντικά για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ο «Μούσιας» άλλωστε είναι ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας και η συνεργασία του με τον Τζοέλ Εμπίντ να κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Αυτό άλλωστε παρατήρησε και ο φετινός MVP της σεζόν. «Έχουμε αφήσει μια εκκρεμοτητα. Δεν έχουμε κερδίσει κάτι εδώ και σίγουρα μπορούμε να το καταφέρουμε. Αλλα δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας», είπε ο Καμερουνέζος σέντερ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο front office της ομάδας πως το ρόστερ χρειάζεται ενίσχυση με νοοτροπία πρωταθλητισμού.

Το βασικό ερώτημα όμως είναι ένα: ο Τζέιμς Χάρντεν θα βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια την ερχόμενη σεζόν; Σε ερώτηση που τέθηκε αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα ο χαρισματικός πλέι μέικερ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. «Είναι κάτι για το οποίο δεν έχω πολλές πληροφορίες αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά, όμως μια ατάκα του σχετικά με τον Ντοκ Ρίβερς ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά.

Η αδιάνόητη εμφάνιση του Τέιτουμ που έκανε τον πλανήτη να «υποκλιθεί» (vid)
NBA

08:39 - 15.05.2023

Η αδιάνόητη εμφάνιση του Τέιτουμ που έκανε τον πλανήτη να «υποκλιθεί» (vid)

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Μπόστον Σέλτικς, στη μεγάλη νίκη στο Game 7 απέναντι στους Φιλαδέλφεια 76ερς, με την εμφάνισή του να ξυπνάει άσχημες μνήμες στον Ντοκ Ρίβερς.

«Η σχέση μας είναι... ΟΚ». Με μόλις 5 λέξεις ο Χάρντεν φρόντισε να περιγράψει το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών. Το οποίο δεν είναι στα καλύτερα δυνατά επίπεδα, δείχνοντας πως ένας από τους δύο δεν θα βρίσκεται στην ομάδα τη νέα σεζόν.

Ο Ρίβερς είναι μετέωρος, καθώς οι αποτυχίες των τελευταίων ετών έχουν μαζευτεί για τα καλά, την ώρα που και ο Χάρντεν θα βγει στην free agency, με τους Χιούστον Ρόκετς να τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. Η ομάδα του Τέξας έχει διατηρήσει εξαιρετική επαφή με τον «Μούσια», ο ίδιος φαίνεται κάτι παραπάνω από διατεθειμένος να παίξει με το νεανικό ρόστερ της ομάδας και να το βοηθήσει να εξελιχθεί, ενώ και η σχέση του με το Χιούστον παραμένει άριστη, διατηρώντας και επιχειρηματικούς δεσμούς με την πόλη του Τέξας.

Εν ολίγοις, το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι «καυτό» για τον Χάρντεν, που στα 33 του χρόνια θα έχει την ευκαιρία να υπογράψει ένα ακόμα καλό συμβόλαιο, οπότε είναι δεδομένο πως δεν θα βιαστεί να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον του.