Η αυτοκτονία των Σίξερς, τα θαύματα του Γιόκιτς και το επόμενο βήμα των Λέικερς - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι

i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Η αυτοκτονία των Σίξερς, τα θαύματα του Γιόκιτς και το επόμενο βήμα των Λέικερς - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Γιώργος Γαβριλάκης 09:24 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 12.05.2023

Οι Σίξερς μοιάζουν με τρενάκι του λούνα πάρκ και οι Σέλτικς το εκμεταλλεύτηκαν. Οι Νάγκετς προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης στέλνοντας σπίτι τους τούς Σανς, ενώ οι Λέικερς παίζουν στην έδρα τους το Game 6 με τους Ουόριορς για την πρόκριση - Αμφίβολος για το Γκόλντεν Στέιτ ο Άντριου Ουίγκινς.

Πήραν την ευκαιρία τους και την πέταξαν στα σκουπίδια. Έμειναν άποντοι τα τελευταία 6+ λεπτά του αγώνα και οι Σέλτικς τους νίκησαν στην έδρα τους. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερς πλέον έχουν την πιο δύσκολη αποστολή του κόσμου. Πάνε στη Βοστώνη για το Game 7. Τα έχουν καταφέρει στο TD Garden ήδη δύο φορές φέτος, αλλά η τρίτη θα είναι φαρμακερή. Είτε για τους ίδιους, είτε για τη Βοστώνη. 

H σειρά μοιάζει με ξέφρενη πορεία σε τρενάκι του λούνα παρκ. Ο Τζοέλ Εμπίντ ξεκίνησε τραυματίας, οι Σίξερς νίκησαν χωρίς αυτόν, ο Τζέιμς Χάρντεν σε δύο παιχνίδια έβαλε πάνω από 40 πόντους και σε τρία αστοχούσε το ένα σουτ μετά το άλλο. Η Βοστώνη αν και έχασε δύο φορές στην έδρα της νίκησε άλλες δύο εκτός και τα πράγματα πλέον έφθασαν σε οριακό σημείο. 

Τζέισον Τέιτουμ: Από τα 0/10 σουτ στη σαρωτική τέταρτη περίοδο (vid)
NBA

06:53 - 12.05.2023

Τζέισον Τέιτουμ: Από τα 0/10 σουτ στη σαρωτική τέταρτη περίοδο (vid)

Έβαλε 4 τρίποντα στα τελευταία δώδεκα λεπτά και συνολικά 14 από τους 19 πόντους του. Στο ημίχρονο είχε μόλις έναν, αλλά ο Τζέισον Τέιτουμ βρήκε τη δύναμη, την ενσωμάτωσε στο ταλέντο τους και οι Σέλτικς ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά με τους Σίξερς.

O προπονητής των Σίξερς, Ντοκ Ρίβερς, ο οποίος το 2008 είχε οδηγήσει τους Σέλτικς στο τελευταίο του πρωτάθλημα (με Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν και Ραζόν Ρόντο) θα παίξει για 16η φορά στην καριέρα του στους πάγκους σε Game 7

Κανένας δεν έχει εμφανιστεί σε περισσότερα, ενώ η στατιστική του είναι... αρνητική. Στο έσχατο παιχνίδια μιας σειράς μετράει 9 αποκλεισμούς και 7 προκρίσεις. Αν τις αποτυχίες του τις κάνει 10, θεωρείται δεδομένο ότι η Φιλαδέλφεια θα ψάξει νέο προπονητή για την επόμενη σεζόν. 

Στην άλλη πλευρά της χώρας, οι Νάγκετς δεν επέτρεψαν ούτε στους Σανς να πάρουν ελπίδες, ούτε στους εαυτούς τους να βασανιστούν. Πήγαν στο Φοίνιξ και κυριάρχησαν στο Game 6, τη μέρα δηλαδή που ολοκλήρωσαν το έργο τους στα ημιτελικά και πλέον βρίσκονται στους τελικούς της Δύσης. Δεν νίκησαν απλώς. Διασκέδασαν κι όλας! 

Ο Νίκολα Γιόκιτς απέναντι στους Ήλιους -σε έξι παιχνίδια- έκανε τρία triple double, είχε 53 πόντους και 11 ασίστ στο Game 4, ενώ είχε μέσους όρους 34,5 πόντους, 13,2 ριμπάουντ και 10,3 ασίστ. Κάποιες από τις επιδόσεις του ήδη ξεπέρασαν αυτές του Ουίλτ Τσάμπρλεϊν και οι Σανς κατάλαβαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να διαχειριστούν έναν παίκτη του επιπέδου του. 

Ο Κέβιν Ντουράντ αποχώρησε με ένα πολύ άσχημο αίσθημα λόγω του αποκλεισμού. «Ήταν ντροπιαστικό», είπε χαρακτηριστικά, καθώς δεν ήταν μόνο η ήττα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε (125-120).

«Ήταν χάλια. Ήταν ένα πολύ άσχημο αίσθημα. Βγήκαν έξω, μας χτύπησαν αλύπητα και εμείς δεν μπορέσαμε να συνέλθουμε. Πρέπει να τους δώσουμε τα εύσημα γιατί είναι μία πειθαρχημένη ομάδα», πρόσθεσε και κατέληξε πως «το σημαντικό είναι να σηκωθείς, να συνεχίσεις να παλεύεις και να βρεις τρόπους να γίνεις καλύτερος. Αυτό πρέπει να κάνουμε!».

Την ίδια ώρα ο Γιόκιτς και η παρέα του ετοιμάζονται για τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας και μοιραία κρυφοκοιτάζουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Προς το παρόν περιμένουν να μάθουν ποιον θα συναντήσουν στο δρόμο τους. 

Οι Λέικερς, τα ξημερώματα του Σαββάτου (13/5) παίζουν στο Λ.Α. με τους πρωταθλητές Ουόριορς και προηγούνται με 3-2 νίκες. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ζητά μία ακόμα για να συνεχίσει την πορεία των Λιμνανθρώπων. 

Το Γκόλντεν Στέιτ που προσπαθεί να επιστρέψει από το 1-3, έκανε το πρώτο βήμα και τώρα το δεύτερο (από τα τρία) καλείται να το βαδίσει χωρίς να ξέρει ακόμα αν ο Άντριου Ουίγκινς θα είναι διαθέσιμος. 

Ο Καναδός φόργουορντ είναι κομβικό μέλος του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας, είναι σε θέση με το ταλέντο του να κάνει τη διαφορά (το έχει ξανακάνει άλλωστε), αλλά πονάει στα πλευρά από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο πέμπτο ματς και με δυσκολία ανασαίνει. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Παρασκευής (12/5)

Φιλαδέλφεια Σίξερς (3) - Μπόστον Σέλτικς (3): 86-95
Φοίνιξ Σανς (2) - Ντένβερ Νάγκετς (4): 100-125

Το πρόγραμμα, ξημερώματα Σαββάτου (13/5)

02:30 / Μαϊάμι Χιτ (3) - Νιου Γιορκ Νικς (2) 
05:00 / Λ.Α. Λέικερς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

NBA Play Offs 2023