Τζέισον Τέιτουμ: Από τα 0/10 σουτ στη σαρωτική τέταρτη περίοδο (vid)

Τζέισον Τέιτουμ

i

© photo by Jacob Kupferman / Getty Images / Ideal Images

Τζέισον Τέιτουμ: Από τα 0/10 σουτ στη σαρωτική τέταρτη περίοδο (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:53 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:46 - 12.05.2023

Έβαλε 4 τρίποντα στα τελευταία δώδεκα λεπτά και συνολικά 14 από τους 19 πόντους του. Στο ημίχρονο είχε μόλις έναν, αλλά ο Τζέισον Τέιτουμ βρήκε τη δύναμη, την ενσωμάτωσε στο ταλέντο τους και οι Σέλτικς ισοφάρισαν σε 3-3 τη σειρά με τους Σίξερς.

Είναι από αυτές τις περιπτώσεις των παικτών που δεν πρέπει να τους χάσεις από τα μάτια του. Ακόμα κι αν η βραδιά τους εξελίσσεται σε… καταστροφή, με συνεχόμενα άστοχα σουτ, ο αμυντικός πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένος και μαχητικός μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν συνέβη αυτό από την πλευρά των Φιλαδέλφεια Σίξερς. 

Είδαν τον Τζέισον Τέιτουμ να αστοχεί με μεγάλη συχνότητα και μάλλον… χαλάρωσαν. Ο 25χρονος All-Star φόργουορντ των Σέλτικς, είναι ο άνθρωπος που είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι Σίξερς στο Draft του 2017 όταν διάλεξαν στο Νο 1 τον Μαρκέλ Φούλτζ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται με σχετική επιτυχία στους Ορλάντο Μάτζικ. Δεν το έκαναν και τώρα το πλήρωσαν. 

Ξεκίνησε το ματς με 0/10 σουτ, ενώ μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου είχε καταφέρει να σκοράρει μόλις έναν πόντο, με μία ελεύθερη βολή. 

Τελικά, τελείωσε το ματς με 19 πόντους, ενώ είχε 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Στην τελευταία περίοδο έπαιζε λες και δεν έβλεπε μπροστά του τους αντιπάλους του. Έβαλε δύο τρίποντα στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα και 14 στην τέταρτη περίοδο. Ήταν καταιγιστικός την κατάλληλη ώρα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του

Η σειρά των ημιτελικών της Ανατολής πλέον μεταφέρεται στη Βοστώνη για το τελευταίο παιχνίδι. Αυτό που θα κρίνει το ποιος θα προαχθεί στους τελικούς της περιφέρειας.