Η αδιάνόητη εμφάνιση του Τέιτουμ που έκανε τον πλανήτη να «υποκλιθεί» (vid)

Τζέισον Τέιτουμ

Η αδιάνόητη εμφάνιση του Τέιτουμ που έκανε τον πλανήτη να «υποκλιθεί» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:39 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 15.05.2023

Ο Τζέισον Τέιτουμ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Μπόστον Σέλτικς, στη μεγάλη νίκη στο Game 7 απέναντι στους Φιλαδέλφεια 76ερς, με την εμφάνισή του να ξυπνάει άσχημες μνήμες στον Ντοκ Ρίβερς.

Το Game 7 του TD Garden ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Φιλαδέλφεια 76ερς θα ξεκαθάριζε πλήρως το τοπίο σε μια σειρά που έφτασε στα όριά της και είχε πολλές εναλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η ομάδα που στάθηκε όρθια και χαμογέλασε στο τέλος του δρόμου ήταν οι Σέλτικς. Οι οποίοι στο δεύτερο μέρος του τελευταίου αγώνα της σειράς ήταν σαρωτικοί, διαλύοντας τους Σίξερς. Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα έφερε το παιχνίδι στα δικά της μέτρα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και στο φινάλε έκλεισαν θέση για τους τελικούς της Ανατολής, όπου για τρίτη φορά τα τελευταία 4 χρόνια θα αντιμετωπίσουν τους Μαϊάμι Χιτ.

Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7
NBA

01:32 - 15.05.2023

Ο... διαστημικός Τέιτουμ οδήγησε τους Σέλτικς στον τελικό της Ανατολής με ρεκόρ πόντων σε game 7

Ο Τζέισον Τέιτουμ σημείωσε 51 πόντους στο έβδομο παιχνίδι της σειράς των Σέλτικς με τους Σίξερς (112-88), οδηγώντας την ομάδα της Βοστώνης στους τελικού της Ανατολική περιφέρειας.

Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την επιβλητική εμφάνιση του Τζέισον Τέιτουμ. Λίγες μέρες μετά την 50άρα του Στεφ Κάρι απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς, στο Golden 1 Center, ο JT «απάντησε» με τον δικό του τρόπο, δείχνοντας πως μπορεί να κάνει και ο ίδιος αντίστοιχου βεληνεκούς εμφανίσεις.

Κόντρα στους Σίξερς το κοντέρ έγραψε 51 πόντους με 11/22 σουτ και 6/10 τρίποντα, σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση, που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία του ΝΒΑ σε Game 7. Κι όλα αυτά με τον Τέιτουμ να έρχεται από ένα πολύ περιέργο Game 6, όπου στις τρεις πρώτες περιόδους μέτρησε 1/13 σουτ και στην τέταρτη εμφανίστηκε... άλλος παίκτης, σκοράροντας 16 πόντους με 4/8 σουτ.

Η εμφάνισή του προκάλεσε... δέος, με τον Ντοκ Ρίβερς να βγάζει το καπέλο στον Τέιτουμ με έναν ιδιαίτερο τρόπο. «Έχω ξαναδεί εμφάνιση αναλόγου βεληνεκούς σε αυτό το γήπεδο και ήταν από τον Λεμπρόν», ήταν τα λόγια του, αναφερόμενος στο επιβλητικό Game 6 των τελικών της Ανατολής μεταξύ Μπόστον Σέλτικς και Μαϊάμι Χιτ το 2012.

Στιγμή... μετριοφροσύνης από τον Τέιτουμ: «Είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο!»
NBA

17:36 - 12.05.2023

Στιγμή... μετριοφροσύνης από τον Τέιτουμ: «Είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο!»

Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, μετά το Game 6 των Σίξερς κόντρα στους Σέλτικς, με τον ηγέτη της ομάδας της Βοστώνης να ξεχειλίζει μετριοφροσύνη μετά τη νίκη των «Κελτών».

Αν ψάχνει κάποιος την εξήγηηση πίσω από τη μεγάλη εμφάνιση του Τέιτουμ, θα βρει σίγουρα το αίσθημα της ανάγκης ενός παίκτη πρώτης γραμμής να βγει μπροστά, αλλά και την ικανότητά του να κάνει τη διαφορά όταν η μπάλα καίει.

«Μου αρέεσει εδώ. Μου αρέσει να φοράω αυτή τη φανέλα. Μου αρέσει να είμαι σε θέση να παίζω μεγάλα παιχνίδια, να παίζω καλά μπροστά σε αυτό τον κόσμο. Δεν μπορώ να περιγράψω αρκετά το πόσο λατρεύω να είμαι εδώ και να παίζω για αυτό τον κόσμο», εξήγησε ο Τέιτουμ, που μετά το Game 6 είχε πει πως είναι, ταπεινά, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Το Game 7 ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον πιο ηχηρό τρόπο!