Σέλτικς και Σίξερς στο τελευταίο ξεκαθάρισμα πριν τους τελικούς των περιφερειών

Τέιτουμ - Εμπίντ

Σέλτικς και Σίξερς στο τελευταίο ξεκαθάρισμα πριν τους τελικούς των περιφερειών

Γιώργος Γαβριλάκης 10:05 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:02 - 14.05.2023

Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν χάσει δύο ματς στο TD Garden από τους Φιλαδέλφεια Σίξερς, αλλά το τι έγινε πλέον δεν μετράει. Το βράδυ της Κυριακής (14/5, 22:30) οι δύο αντίμαχοι της Ανατολής κοντράρονται στο Game 7 της σειράς και δεν υπάρχει... λογική, μόνο η νίκη και η πρόκριση!

Στα έξι παιχνίδια τελείωσαν οι σειρές των ημιτελικών της δυτικής περιφέρεια. Τόσα ματς χρειάστηκαν οι Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς για να αποκλείσουν τους Φοίνιξ Σανς των Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ. Όσα και οι Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς για να στείλουν για... διακοπές του πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς του Στέφεν Κάρι. Το ίδιο χρονοδιάγραμμα ακολούθησαν και οι Μαϊάμι Χιτ στην Ανατολή που προκρίθηκαν (επίσης με 4-2) έναντι των Νιου Γιορκ Νικς

Οι Μπόστον Σέλτικς με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς όμως, δημιούργησαν συνθήκες υπέρτατου ανταγωνισμού και έφθασαν μέχρι το οριακό Game 7 για να αποφασιστεί ποιος θα βρεθεί στους τελικούς της Ανατολής. 

Το βράδυ της Κυριακής (14/5, 22:30, Cosmote Sport 4) δεν θα υπάρχει επιστροφή για έναν από τους δύο. Οι Σίξερς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα του στο έκτο παιχνίδι -όταν και είχαν την ευκαιρία να... αποτελειώσουν τους Κέλτες- και τώρα η επιτυχία ή η αποτυχία της σεζόν τους κρίνεται από μία εκτός έδρας αναμέτρηση. 

Οι Σανς απέλυσαν τον Μόντι Ουίλιαμς και ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους
NBA

08:57 - 14.05.2023

Οι Σανς απέλυσαν τον Μόντι Ουίλιαμς και ετοιμάζουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους

Οι Ντέβιν Μπούκερ και Κέβιν Ντουράντ θα είναι τα κεντρικά πρόσωπα της νέας προσπάθειας των Φοίνιξ Σανς, που ανακοίνωσαν την απόλυση του κόουτς Μόντι Ουίλιαμς, έχουν αποφασίσει να ανταλλάξουν τον ΝτιΑντρέ Έιτον και θέλουν έναν ταλαντούχο γκαρντ: Φρεντ ΒανΒλίτ και Τέρι Ροζίερ είναι οι... στόχοι!

Στο TD Garden η Βοστώνη του Τζέισον Τέιτουμ και του Τζέιλεν Μπράουν έχει τη δυνατότητα, μαζί με τους φιλάθλους τους, να πανηγυρίσουν την πρόκριση και να κάνουν ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρσι, έφθασαν μέχρι τους... μεγάλους τελικούς, εκεί όπου έχασαν (4-2) από το Γκόλντεν Στέιτ. Οι Κέλτες ψάχνουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά το 2008 και κατ' αρχάς θέλουν να στείλουν σπίτι τους τους Σίξερς του κόουτς Ντοκ Ρίβερς με τον οποίο η Βοστώνη συνεργάστηκε στην τελευταία της κατάκτηση. 

Για τη Φιλαδέλφεια, ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν υπήρξαν στιγμές που έδειξαν ακαταμάχητοι, αλλά ταυτόχρονα και... ανέτοιμοι. Ο Καμερουνέζος σέντερ και MVP του φετινού πρωταθλήματος βρίσκεται προ του αποκλεισμού και παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος είναι ισχυρός και υπερταλαντούχος, ενδεχόμενη ήττα θα χαρακτηρίσει τη σεζόν ως αποτυχία. 

Ο Χάρντεν έχει οδηγήσει του Σίξερς στην πρώτη τους νίκη στη Βοστώνη, όταν με 45 πόντους έκανε το 1-0, ενώ τα έχουν καταφέρει δύο φορές εκτός έδρας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Η δεύτερη ήταν όταν ο Τζόελ Εμπίντ έβαλε 33 πόντους και ο Ταϊρίς Μάξεϊ 30 στο Game 5, αλλά πρέπει να νικήσουν ξανά για να εξιλεωθούν και η αποστολή τους είναι δύσκολη και γεμάτη παγίδες σε μία παραδοσιακή έδρα κόντρα σε μία μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα. 

NBA Play Offs 2023