Γκουντάιτις στο Sportal: «Οφείλουμε να το πιστέψουμε, αλλιώς θα πρέπει να πάμε σπίτι μας» (vid)

Αρτούρας Γκουντάιτις

i

© Intime

Γκουντάιτις στο Sportal: «Οφείλουμε να το πιστέψουμε, αλλιώς θα πρέπει να πάμε σπίτι μας» (vid)

Πάρης Τσελεπίδης • 17:25 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Σύμφωνα με τον Αρτούρας Γκουντάιτις, που μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό μίλησε στην κάμερα του Sportal, οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που κόστισαν στον Παναθηναϊκό, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να είναι έτοιμοι να τις διορθώσουν.

Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που κόστισαν για τον Παναθηναϊκό σε ένα ακόμη ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπως υποστήριξε στην κάμερα του Sportal ο Αρτούρας Γκουντάιτις μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ. 

Ωστόσο όπως παραδέχτηκε μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις μπορούνε να τις διορθώσουνε ενώ αναφέρθηκε ακόμη τόσο στη δουλειά που γίνεται από την ημέρα που ανέλαβε ο Χρήστος Σερέλης όσο και στο 13-0 των ερυθρολεύκων.

Ποιος ήταν σύμφωνα με τον Λιθουανό σέντερ ο λόγος της ήττας του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό; «Ήμασταν κοντά τους στη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά υπήρχαν κάποιες μικρές λεπτομέρειες όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι που έκαναν την διαφορά. Αυτό που μας λείπει είναι χρόνος για δουλειά. Και αυτός ο χρόνος δεν είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις. Δεν γίνονται θαύματα. Η δημιουργία μίας ομάδας με λεπτομέρειες κοστίζει σε χρόνο. Με το νέο προπονητή (σ.σ. Σερέλη) δουλεύουμε πάνω σε αυτές εδώ και έναν μήνα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ποιες είναι όμως αυτές οι λεπτομέρειες; Ίσως τα μεγάλα τρίποντα του Ολυμπιακού στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Βεζένκοφ και Ουόκαπ; Ο Γκουντάιτις είχε τη δική του απάντηση να δώσει. «Το τρίποντο είναι τρίποντο. Έχουν κάποια αμυντικά συστήματα πάνω στα οποία εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα στην επίθεσή μας. Να κάνουμε καλύτερη κίνηση και να τους διαβάσουμε καλύτερα. Προσπαθούμε να το χτίσουμε αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί που πρέπει».

Για το ποιο ήταν το κλειδί του παιχνιδιού και αν αυτό είχε να κάνει το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Λιθουανός σέντερ τόνισε: «Ξεκίνησαν καλύτερα στην άμυνα και εμείς κρατήσαμε περισσότερο τη μπάλα. Αυτό είναι μία λεπτομέρεια που θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και να δουλέψουμε μέσα στις προπονήσεις».

Σούπερ «13άρι» ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και αγκαλιά με την πρωτιά της Euroleague
EUROLEAGUE

23:28 - 31.03.2023

Σούπερ «13άρι» ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό και αγκαλιά με την πρωτιά της Euroleague

Ο Ολυμπιακός πήρε ακόμα μια νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, την 13η σερί του, επικρατώντας με 81-73 στο ΣΕΦ και πλέον θέλει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να κατακτήσει την πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague.

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πιο έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό είπε: «Δεν μπορεί αυτό να γίνει με μία μαγική κίνηση. Χρειαζόμαστε χρόνο όπως είπα και το εύχομαι. Είμαστε κάθε μέρα στο γήπεδο και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θα πρέπει να το πιστέψουμε γιατί αν δεν το κάνουμε θα πρέπει να πάμε σπίτι μας».

Για το αν θεωρεί μετά από 13 σερί ήττες από τον Ολυμπιακό ότι ήρθε η ώρα για επιστροφή στις νίκες δήλωσε: «Είναι αρκετές για μας. Πιστέψτε το. Το νιώθουμε αυτό γιατί είναι κάτι που έχει ξεκινήσει από την περσινή χρονιά. Και ένα μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός είναι ανεξήγητο. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που είναι σχεδόν ίδια εδώ και τρία χρόνια με μας να πρέπει να είμαστε πιο παθιασμένοι και να δείχνουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Όπως είπα όμως λεπτομέρειες, λεπτομέρειες, λεπτομέρειες».

Κι όσο για το τι θα ήθελε να υποσχεθεί στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για τη συνέχεια της φετινής χρονιάς είπε: «Το μόνο που έχω να τους υποσχεθώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Πιστέψτε με ότι το κάνουμε αυτό. Να συνεχίσουνε να μας υποστηρίζουνε και εμείς πιστεύοντας στους εαυτούς μας θα τους το ανταποδώσουμε δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό».