Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι θεατής στους τελικούς, χωρίς υπερ-βολές και απουσίες

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι θεατής στους τελικούς, χωρίς υπερ-βολές και απουσίες

Ηλίας Λαλιώτης 08:02 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:09 - 01.04.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, τα σημαντικά λάθη από όλους και το μήνυμα ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Το διαφορετικό βήμα που είχε να κάνει ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, στο 6ο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έγινε… Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έφτασαν μια ακόμα νίκη και έφτασαν το αφύσικο σερί τους στις «αιώνιες» μάχες στο 13-0. Αλλά η εικόνα που έβγαλε η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σε δεύτερο συνεχόμενο ματς κόντρα στο εξαιρετικό σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλάζει σαφώς τα δεδομένα ενόψει των τελικών της Basket League.

Οι Πειραιώτες σαφώς και παραμένουν το αδιαφιλονίκητο φαβορί -δεν θα γινόταν και διαφορετικά με όσα έχουμε δει φέτος. Αλλά από εκεί που πριν από 2-3 εβδομάδες θα προέβλεπε κανείς ένα άνετο 3-0, πλέον, οι «πράσινοι» δείχνουν πως έχουν τη δυνατότητα να μην είναι απλά θεατές στη διεκδίκηση του τελευταίου στόχου. Η αποχώρηση του Ντέγιαν Ράντονιτς αποδεικνύει περίτρανα, όσο περνάνε τα παιχνίδια, πως παρότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει «χτιστεί» αρκετά ανορθόδοξα, δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο παρουσιαζόταν στο παρκέ με τον Μαυροβούνιο στον πάγκο.

Ο Χρήστος Σερέλης σε δύο σερί ντέρμπι έχει παρουσιάσει σαφώς πιο ανταγωνιστικό το «τριφύλλι», έχει βάλει δύσκολα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και έχει φτάσει σε σημείο να θεωρεί -ορθώς- πως αδικήθηκε για να μη διακοπεί το σερί του Ολυμπιακού. Οι βολές, για τις οποίες κάποτε είχαν φτιαχτεί και μπλουζάκια από την αντίπερα όχθη, ήταν 33-13 στο 34’ του χθεσινού αγώνα στο ΣΕΦ και τα φάουλ 10-20 στο 30’. Ο Ντιφαλά σφύριζε «άλλα αντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα» σε όλο το παιχνίδι (αποκορύφωμα το τρίτο φάουλ του Γκριγκόνις στο 14’ που τον έθεσε εκτός αγώνα στην ουσία, ενώ είχε ξεκινήσει με 2/2 τρίποντα, το 5ο του Μπέικον στο 35’ και το 4ο του Γκουντάιτις στο τελευταίο 3λεπτο, στο οποίο του κάνει επιθετικό και τον τραυματίζει ο Μπλακ με τη διαφορά στους 3), ενώ νωρίτερα ο Πέρεθ στο 50-46 δεν είδε ούτε τον Βεζένκοφ να πατάει τη γραμμή σε προσπάθεια να σώσει την μπάλα, ούτε να τη στέλνει εκτός παρκέ.

Λεπτομέρειες θα πει κάποιος. Θα συμφωνούσα αν μιλούσαμε για πιο ισοδύναμες ομάδες. Όταν υπάρχει ούτως ή άλλως αυτή η διαφορά, τώρα η υπέρβαση που προσπαθεί ήδη να κάνει ο Παναθηναϊκός γίνεται… Γολγοθάς. Οπότε, για να έχει τύχη, δεν θα πρέπει να βλέπουμε τόσες υπερβολές και διαφορές στα κριτήρια με τα οποία σφυρίζουν οι διαιτητές στις δύο πλευρές του παρκέ.

Σερέλης: «Η σεζόν δεν έχει τελειώσει»
EUROLEAGUE

00:26 - 01.04.2023

Σερέλης: «Η σεζόν δεν έχει τελειώσει»

Ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στάθηκε στο τι κόστισε για την ομάδα του και ξεκαθάρισε πως η χρονιά δεν έχει τελειώσει για τον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σερέλης σε ένα ακόμα ντέρμπι πήρε άριστα στο αμυντικό κομμάτι. Με ενέργεια στην άμυνα, χέρια στην μπάλα έβγαλε τον Ολυμπιακό από τον ρυθμό του. Δεν του επέτρεψε να έχει την κλασική ταχύτατη κυκλοφορία, παίζοντας με τους 5 παίκτες του κλειστά στη ρακέτα και επιτρέποντας το τρίποντο. Όλο και περισσότερο, όσο έβλεπε πως οι αντίπαλοι τα έχαναν. Ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» να βάλουν την μπάλα στο παρκέ και να ντριμπλάρουν αντί να πασάρουν. Έτσι κατάφερε να πάρει προβάδισμα 33-38 στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν υπολόγισε, ωστόσο, το βράδυ που βρέθηκε ο Μπλακ, την κακή μέρα του Λι στην οργάνωση (οι Πειραιώτες έπαιζαν στο μεγαλύτερο μέρος με αλλαγές, Γκουντάιτις και Παπαγιάννης ήταν συνεχώς με κοντό παίκτη στο ζωγραφιστό και δεν υπήρχε παίκτης και τρόπος να περάσει η μπάλα εκεί). Και φυσικά δεν μπορούσε να κάνει κάτι για την εμφάνιση του Ουόκαπ στο τρίτο δεκάλεπτο. Σε συνδυασμό με ένα μπλα άουτ (και του ίδιου) με τη χρησιμοποίηση του Γιώργου Καλαϊτζάκη για αρκετή ώρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά και του αυτοκαταστροφικού Ουίλιαμς.

Λι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»
EUROLEAGUE

00:53 - 01.04.2023

Λι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Πάρις Λι μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του Παναθηναϊκού αλλά και το τι είχε σκοπό να κάνει.

Και όλα αυτά τη στιγμή που σε ένα τόσο ελλιπές ρόστερ, απουσίαζαν ο υπερπολύτιμος Ματέους Πονίτκα, ο παίκτης που θα έδινε ανάσες στον θολωμένο Λι (Νέιτ Ουόλτερς), ενώ στη διάρκεια του ματς τραυματίστηκε και ο χρήσιμος Ματ Τόμας, με τον Γκουντάιτις να προφυλάσσεται στο τελευταίο δίλεπτο με ενοχλήσεις στον αυχένα.

Με περισσότερες λύσεις -πλην του Τόμας που δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής- ο Παναθηναϊκός του Χρήστου Σερέλη μπορεί να εμφανιστεί τουλάχιστον ανταγωνιστικός στους τελικούς με τον Ολυμπιακό σε δύο μήνες από τώρα…