Η μέρα του μεγάλου τελικού: Γκραν Κανάρια και Τουρκ Τέλεκομ αναμετρώνται για την κούπα και την είσοδο στην Euroleague

Η μέρα του μεγάλου τελικού: Γκραν Κανάρια και Τουρκ Τέλεκομ αναμετρώνται για την κούπα και την είσοδο στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 11:18 - 03.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 03.05.2023

Στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, η γηπεδούχος Γκραν Κανάρια υποδέχεται (3/5, 22:00) την Τουρκ Τέλεκομ στον τελικό του Eurocup. Ο νικητής κατακτά το τρόπαιο και παίρνει το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στην Euroleague της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Την ώρα που οι μάχες για την είσοδο στο Final Four της Euroleague κορυφώνονται και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο του ματς με τη Φενέρμπαχτσε, στην ανατολική άκρη της Γηραιάς Ηπείρου και συγκεκριμένα στα Κανάρια Νησιά διεξάγεται ο τελικός του Eurocup. 

Η Γκραν Κανάρια αγωνίζεται στην έδρα της (την Gran Canaria Arena) που βρίσκεται στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί (μετά την Τενερίφη) του συμπλέγματος της Ισπανίας που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό -απέναντι από το Μαρόκο.  

Με συμπτώματα εμφράγματος ο Κρις Σίνγκλετον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
ΜΠΑΣΚΕΤ

10:40 - 03.05.2023

Με συμπτώματα εμφράγματος ο Κρις Σίνγκλετον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο 33χρονος φόργουορντ της Αναντολού Εφές, Κρις Σίνγκλετον, ένοιωσε έντονους πόνους στο στήθος. Διεκομίσθη εκτάκτως στο νοσοκομείο και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, με τις πρώτες εξετάσεις να είναι καθησυχαστικές σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας του.

Η ομάδα του κόουτς Γιάκα Λάβοκιτς ως η καλύτερη της κανονικής περιόδου (με το καλύτερο ρεκόρ για την ακρίβεια) υποδέχεται την Τουρκ Τέλεκομ του κορυφαίου προπονητή της χρονιάς στη διοργάνωση, Ερντέμ Τζαν,  αλλά και του προσφάτως βραβευμένου ως πολυτιμότερου παίκτης, Τζέριαν Γκραντ. Δηλαδή, του Αμερικανού γκαρντ που το 2020-21 έπαιξε στον Προμηθέα Πατρών και είναι αδελφός του Τζέραμι Γκραντ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. 

Ο νικητής του μεγάλου τελικού εκτός του ότι θα πανηγυρίσει ένα τρόπαιο με μεγάλη αξία, θα πάρει και μία θέση για την Euroleague της σεζόν 2023-24. Πέρσι, πρωταθλήτρια ήταν η Βίρτους Μπολόνια, ενώ οι ισπανικές ομάδες έχουν μεγάλη παράδοση στο θεσμό. 

Από το 2002 όταν και ξεκίνησε η συγκεκριμένη διοργάνωση, τέσσερις σύλλογοι από την Ιβηρική Χερσόνησο έφθασαν στην κορυφή εφτά φορές, με τη Βαλένθια να έχει τις περισσότερες κατακτήσεις από οποιαδήποτε ομάδα: 4 στον αριθμό και από μία έχουν στη συλλογή τους η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπανταλόνα και η Μάλαγα. 

Tags: