Η ΑΕΚ θέλει να τελειώνει με την πρόκρισή της κόντρα στην Γαλατασαράι

Προσπάθεια του Μίτσελ

i

aekbc/facebook

Η ΑΕΚ θέλει να τελειώνει με την πρόκρισή της κόντρα στην Γαλατασαράι

Sportal newsroom 04:05 - 15.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:52 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ παρουσία των φιλάθλων της υποδέχεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων την Γαλατασαράι θέλοντας τη νίκη που θα της επιτρέψει να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Basketball Champions League (15/3, 19:30). Ένα βήμα δηλαδή μακριά από την πρόκρισή της στο φετινό Final Four.

Η πιο μεγάλη ώρα έφθασε για την ΑΕΚ. Η «Ένωση» υποδέχεται την Γαλατασαράι (15/3, 19:30) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων των 16 του φετινού Basketball Champions League και σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα εξασφαλίσει την πρόκρισή της και μαθηματικά στην επόμενη φάση του θεσμού. Την προημιτελική.

Ατού τη φορά αυτή για την ΑΕΚ ότι μετά από τρία εντός έδρας παιχνίδια θα έχει και πάλι τους φιλάθλους της στο πλευρό της. Μετά από τα παιχνίδια με τις Καρσίγιακα, Τόφας στα Play Inn και Λιμόζ. Μία ποινή τριών αγωνιστικών που έχει επιβληθεί μετά το ότι είχε γίνει στο παιχνίδι με την Ρέτζιο Εμίλια.

Στα ευχάριστα για την ΑΕΚ που προέρχεται από την εντός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα της Basket League επί του Κολοσσού h hotels το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί πλήρης. Κι αυτό γιατί και ο Ακίλ Μίτσελ θα βρίσκεται στη διάθεση του Καντζούρη.

Η «Ένωση» είχε επικρατήσει της Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη με 81-71 μετά από μία μεγάλη ανατροπή από το -15. Σε περίπτωση νίκης της και στο κλειστό των Άνω Λιοσίων εκτός της εξασφάλισης της πρόκρισης στην προημιτελική φάση θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την τελευταία αγωνιστική ακόμη και την πρωτιά του ομίλου της κόντρα στην Μάλαγα.

Κι όσο για την περίπτωση που η ΑΕΚ γνωρίσει την ήττα από την Γαλατασαράι τότε θα έχει το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας αν αυτή είναι κάτω από 10 τους πόντους. Στην περίπτωση που η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη τότε το πλεονέκτημα θα το αποκτήσει η τουρκική ομάδα της οποίας προπονητής είναι ο Ανδρέας Πιστιόλης.