Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τις μεταγραφές: «Κάθε καλοκαίρι εμείς οι Ολυμπιακοί αγοράζαμε το "ΦΩΣ" για να δούμε ποιους παίκτες πήραμε» (vid)

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

© Intime

Η ατάκα του Μπαρτζώκα για τις μεταγραφές: «Κάθε καλοκαίρι εμείς οι Ολυμπιακοί αγοράζαμε το "ΦΩΣ" για να δούμε ποιους παίκτες πήραμε» (vid)

Sportal newsroom 15:36 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 27.09.2023

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε ατάκες στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, στο πλαίσιο της Media Day της Euroleague και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταγραφών, φέρνοντας στην επιφάνεια μια δική του συνήθεια από τα παλιά, όταν αγόραζε την εφημερίδα «ΦΩΣ» για να ενημερωθεί για τα μεταγραφικά.

Στο πλαίσιο της Media Day της Euroleague, για τη σεζόν 2023-24 ο Γιώργος Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του και μοίρασε ατάκες για πολλά και σημαντικά θέματα. Ένα εξ αυτών ήταν τα μεταγραφικά την ομάδας, αλλά και η τελευταία κίνηση που χρειαζόταν η ομάδα του Πειραιά, όσον αφορά την περιφερειακή γραμμή της. Ο παίκτης αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ίγκνας Μπραζντέικις, όμως μέχρι να κατασταλλάξουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας στην περίπτωσή του χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μάλιστα αναφέρθηκε και σε μια δική του παλιά συνήθεια, όπως και αρκετών φίλων του Ολυμπιακού, που ήταν να πάει στο περίπτερο για να αγοράσει την εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ», για να μάθει τα μεταγραφικά της ομάδας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Στην τοποθέτησή του για το θέμα των μεταγραφών, στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι η νοοτροπία των οπαδών στην Ελλάδα. Όλοι από παλιά το καλοκαίρι παίρναμε την εφημερίδα, εμείς οι Ολυμπιακοί «Το ΦΩΣ των Σπορ» να δούμε ποιες μεταγραφές, ποιον πήραμε και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ. Αυτή είναι μια πολύ ευχάριστη περίοδος.

Γι' αυτό οι Ολυμπιακοί θέλαν τώρα να φέρουν έναν παίκτη. Ο Παναθηναϊκός, ο μεγάλος μας αντίπαλος, πήρε αρκετούς, 11, αλλά εμείς δεν ξεκινήσαμε από την ίδια αφετηρία. Εμείς ήμασταν πρώτοι, ο Παναθηναϊκός 17ος στην Ευρωλίγκα. Έτσι νομίζω ότι γενικά αυτή η πίεση που είχα στο να ακούω και όλοι μας στο ποιος είναι αυτός ο παίκτης όλοι να ασχολούνται με αυτό το θέμα είναι και μια «προσβολή» στους παίκτες που έχουμε οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα σε μερικά εκπληκτικά ρεκόρ τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Βεβαίως έπαιξε ρόλο ότι κατά πρώτο λόγο χάσαμε τον MVP της Ευρωλίγκα και στο μυαλό όλων αυτός που θα ερχόταν θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Σάσα, πράγμα που είναι αδύνατο γιατί ο MVP είναι ένας και μοναδικός. Δεν μπορείς να φέρεις έναν παίκτη και να κάνει κατευθείαν τα νούμερα του MVP και να έχει το impact που αυτός είχε».