Η ΕΟΚ δωρίζει τα έσοδα του Ελλάδα - Τσεχία στον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ

Εθνική Ελλάδος Γυναικών

i

©Intime

Η ΕΟΚ δωρίζει τα έσοδα του Ελλάδα - Τσεχία στον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ

Sportal newsroom 17:11 - 09.11.2023

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης γνωστοποίησε ότι οι φίλαθλοι που θα στηρίξουν την εθνική Γυναικών στον αγώνα κόντρα στη Τσεχία (12/9) θα στηρίξουν και την εταιρεία REMIND η οποία έχει ως αντικείμενό της τον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ.

Σπουδαία κίνηση από την ΕΟΚ η οποία γνωστοποίησε ότι τα έσοδα από την αναμέτρηση της εθνικής Μπάσκετ Γυναικών κόντρα στην Τσεχία, θα διατεθούν προκειμένου να στηριχθεί η εταιρεία REMIND, οργανισμός που έχει ως αντικείμενο του τον αγώνα κατά του Αλτσχάιμερ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αναφέρει:

«Η Εθνική Γυναικών δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της στο δρόμο για το Ευρωμπάσκετ 2025 στη Χαλκίδα. Οι φίλαθλοι που θα στηρίξουν τις Ελληνίδες αθλήτριες, θα στηρίξουν παράλληλα και έναν σημαντικό σκοπό: Τα έσοδα της αναμέτρησης θα διατεθούν στον οργανισμό REMIND, την ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια της αναμέτρησης και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους του οργανισμού REMIND στο ημίχρονο του αγώνα Ελλάδα – Τσεχία. Υπενθυμίζουμε πως ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 17.00 (ΕΡΤ2) στο ΚΓ «Τ. Καμπούρης» στην Κάνηθο. Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα φιλοξενηθεί στην χώρα μας.

Στοιχεία για τον οργανισμό

H REMIND-Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, ιδρύθηκε το 2009 στη Χαλκίδα από συγγενείς ατόμων με άνοια, με σκοπό να ενισχύσει διαδικασίες υποστήριξης και συμπερίληψης ατόμων τρίτης ηλικίας.

Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, μέλος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, ενταγμένο στο Εθνικό Μητρώο Φορέων ιδιωτικού τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Οι κύριες δραστηριότητες του φορέα, περιλαμβάνουν παρεμβάσεις ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης, διαγενεακά προγράμματα και δράσεις διάχυσης υπεύθυνης ενημέρωσης για την ψυχική υγεία και τα θέματα μνήμης, οι οποίες διεξάγονται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ο φορέας, συντονίζει το Κέντρο Ημέρας «Αγία Ειρήνη» για την Άνοια, που υλοποιείται στη Χαλκίδα από το Υπουργείο Υγείας, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας».