Με Ναν και Βιλντόζα στην αποστολή ο Παναθηναϊκό αναχώρησε για το Βερολίνο - 1.000 φίλοι των «πρασίνων» αναμένονται στο γήπεδο
i

© photo by Vaggelis Stolis

Με Ναν και Βιλντόζα στην αποστολή ο Παναθηναϊκό αναχώρησε για το Βερολίνο - 1.000 φίλοι των «πρασίνων» αναμένονται στο γήπεδο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:03 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:15 - 09.11.2023

O Παναθηναϊκός αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (9/11) με προορισμό το Βερολίνο, εκεί όπου την Παρασκευή (10/11, 21:00) θα αντιμετωπίσει την Άλμπα για την 7η αγωνιστική της EuroLeague - Στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν είναι ο Λούκα Βιλντόζα, ενώ ο Κέντρικ Ναν είναι έτοιμος για να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.

O Παναθηναϊκός ξύπνησε νωρίς νωρίς την Πέμπτη (9/11) και οι παίκτες της ομάδας συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ακολούθως, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο και πέταξαν για το Βερολίνο, εκεί όπου την Παρασκευή (10/11, 21:00) θα αντιμετωπίσουν την Άλμπα για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Την διαδρομή αυτή ακολούθησαν και ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι ξανά στη διάθεση του Εργκίν Αταμάν, αλλά και ο Κέντρικ Ναν

Εξ αρχή και ο 28χρονος Αμερικανός και ο Τούρκος κόουτς είχαν εξηγήσει πως υπολογιζόταν να κάνει απευθείας το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, λίγες ώρες μετά τον ερχομό του στην Αθήνα. Και αυτό θα συμβεί, οπότε ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετά από τα «όπλα» του στη Γερμανία, δεν θα έχει όμως τον Χουάντσο Ερναντγκόμεθ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Μάλιστα και οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν με το νέο έτος, καθώς οι τραυματισμοί του χρειάζονται μεγάλο διάστημα αποθεραπείας. 

Εν τω μεταξύ, στην Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου αναμένεται να υπάρχουν και περίπου 1000 φίλοι του Παναθηναϊκού. Οι περισσότεροι εκ αυτών, είναι κάτοικοι Γερμανίας και έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, ενώ πέραν από αυτούς που θα ακολουθήσουν την πτήση τσάρτερ των «πρασίνων» (γύρω στα 100 άτομα), δεν αποκλείεται κάποιοι... ταξιδιώτες που βρίσκονται στη Γαλλία για το ματς του ποδοσφαιρικού τμήματος με την Ρεν για το Europa League να κάνουν μία στάση στο Βερολίνο πριν επιστρέψουν στην Αθήνα.   

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 


19:15 / Ολυμπιακός - Μπασκόνια (NovaSports prime) 
19:30 / Αναντολού Εφές - Ζαλγκίρις (NovaSports 4) 
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 5) 
21:30 / Παρτίζαν - Φενέρμπαχτσε (NovaSports 6) 
21:30 / Μιλάνο - Βαλένθια (NovaSports Start) 
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 4)

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague
EUROLEAGUE

09:59 - 09.11.2023

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Για την 7η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (9/11, 19:15, NovaSports prime). Εκτός δράση παραμένουν οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προετοιμάστηκε για την επιστροφή του όλη την εβδομάδα, αλλά (προς το παρόν) η παρουσία του είναι αμφίβολη και όλα θα ξεκαθαριστούν πριν το τζάμπολ - Για τους Ισπανούς δεν θα αγωνιστεί ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, αλλά ο Κρις Τσιόζα θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός (NovaSports Prime) 
21:30 / Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας (NovaSports 4) 
22:00 / Μονακό - Βιλερμπάν (NovaSports 5)

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!