Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Αϊζέια Κάνααν

i

© 2023 EuroLeague Basketball

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:59 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 09.11.2023

Για την 7η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (9/11, 19:15, NovaSports prime). Εκτός δράση παραμένουν οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προετοιμάστηκε για την επιστροφή του όλη την εβδομάδα, αλλά (προς το παρόν) η παρουσία του είναι αμφίβολη και όλα θα ξεκαθαριστούν πριν το τζάμπολ - Για τους Ισπανούς δεν θα αγωνιστεί ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, αλλά ο Κρις Τσιόζα θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο ΣΕΦ για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κι αφού προηγήθηκε η νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για το εγχώριο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη το βράδυ (9/11, 19:15, NovaSports prime), στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Euroleague, οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται την Μπασκόνια, την οποία αγωνιστικά διαχειρίζεται και πάλι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς

Ο Σέρβος κόουτς αποχώρησε από τον Ερυθρό Αστέρα (αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο) και επέστρεψε στο... κρησφύγετό του στην Βιτόρια. Άλλωστε είναι η τέταρτη φορά που αναλαμβάνει τους Βάσκους, άρα η τρίτη του επιστροφή. 

«Περιμένουμε να περάσει η... καταιγίδα», είπε ο Αϊζέια Κάνααν και δεν αναφερόταν σε μετεωρολογικοί φαινόμενο. Βλέπετε βαδίζουμε ολοταχώς για τα μέσα του Νοέμβρη και ο καιρός θυμίζει περισσότερο Δεκαπενταύγουστο παρά Χριστούγεννα. Η ατάκα του Αμερικανού γκαρντ είχε να κάνει με μία φαντασιακή καταιγίδα τραυματισμών που έχει ταλαιπωρήσει τους «ερυθρολεύκους» από το ξεκίνημα της χρονιάς. 

Αυτή τη στιγμή στο απουσιολόγιο του Γιώργου Μπαρτζώκα παραμένουν ο Λουκ Σίκμα και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν έχει άξιο φόβου πρόβλημα με τον αχίλλειο τένοντα. Ιδανικά θα χρειαζόταν μια-δυο μέρες ξεκούραση ακόμα, αλλά αν και αμφίβολος για το παιχνίδι με τους Ισπανούς είναι πιθανό κυρίως λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης και την ανάγκη για μία τέταρτη νίκη στον έβδομο αγώνα της χρονιάς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.  

Τι γίνεται με τον Λουκ Σίκμα στον Ολυμπιακό;
SPORTAL ORIGINALS

19:52 - 07.11.2023

Τι γίνεται με τον Λουκ Σίκμα στον Ολυμπιακό;

Ο Λουκ Σίκμα παραμένει εκτός ομαδικού προγράμματος στον Ολυμπιακό, με την κατάστασή του να αποτελεί ερωτηματικό για την συνέχεια, τόσο για το μέλλον του παίκτη, όσο και για την ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση.

Για την Μπασκόνια δεν είναι διαθέσιμος ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμα από τη θλάση που υπέστη στο γάμπα στο τέλος του Οκτωβρίου και μετά την απουσία του στο ματς του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (27/10), δεν θα συμμετέχει ούτε στο παιχνίδι στο ΣΕΦ. Παρόλα αυτά, οι Βάσκοι, που προσφάτως απέκτησαν τον Κρις Τσιόζα, αναμένεται να τον ενεργοποιήσουν και ο Αμερικανός -πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το 2022- αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

19:15 / Ολυμπιακός - Μπασκόνια (NovaSports prime)
19:30 / Αναντολού Εφές - Ζαλγκίρις (NovaSports 4)
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 5)
21:30 / Παρτίζαν - Φενέρμπαχτσε (NovaSports 6)
21:30 / Μιλάνο - Βαλένθια (NovaSports Start)
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 4)

Παίζουν με Άλμπα στο Βερολίνο οι Ναν και Βιλντόζα - Η πρώτη προπόνηση του Αμερικανού στο ΟΑΚΑ (pics)
EUROLEAGUE

18:45 - 08.11.2023

Παίζουν με Άλμπα στο Βερολίνο οι Ναν και Βιλντόζα - Η πρώτη προπόνηση του Αμερικανού στο ΟΑΚΑ (pics)

Ο Κέντρικ Ναν πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό και αναμένεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα με την Άλμπα στο Βερολίνο, όπως και ο Λούκα Βιλντόζα.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός (NovaSports Prime)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας (NovaSports 4)
22:00 / Μονακό - Βιλερμπάν (NovaSports 5)

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!