Η συνάντηση του Ζοτς με τον Ιτούδη και η άχαρη επιστροφή του Μαντάρ στο Βελιγράδι - Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Η συνάντηση του Ζοτς με τον Ιτούδη και η άχαρη επιστροφή του Μαντάρ στο Βελιγράδι - Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής

Γιώργος Γαβριλάκης 10:11 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 09.11.2023

Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φιλοξενεί (9/11, 21:30, NovaSports 6) την Φενέρπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη και αυτόματα η αναμέτρηση αποκτά έξτρα... λάμψη και φορτισμένη ατμόσφαιρα. Μόνο που ο Σέρβος πέραν από τον πάλαι ποτέ συνεργάτη του θα αντιμετωπίσει και τον τέως παίκτη του, Γιαμ Μαντάρ. Με τον οποίο εκνευρίστηκε πολύ όταν το καλοκαίρι έμαθε πως θα φύγει από την ομάδα για να πάει στην Τουρκία -και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος.

Άσχετα αν στο παρόν έχουν καλές σχέσεις ή όχι. Αν έχουν αποκατασταθεί οι ισορροπίες τους ή αν παραμένουν οι πληγές τους ανοικτές, όποια κι αν είναι τα δεδομένα του... σήμερα, η σχέση δασκάλου και μαθητή παραμένει ισχυρή και η προϊστορία δεν διαγράφεται ποτέ. 

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης έχουν μία τέτοιου είδους σύνδεση και μάλιστα ισχυρή, από τα κοινά τους χρόνια στον Παναθηναϊκό -αλλά και απ΄τη γενικότερη σχέση που δημιούργησαν μεταξύ τους. Με τα πάνω τους, τα πολύ πάνω τους και τα κάτω τους. Οπότε κάθε φορά που συναντιούνται ως επαγγελματίες προπονητές με αντικρουώμενα συμφέροντα, μία τέτοια στιγμή δεν περνάει απαρατήρητη. Τουναντίον! 

Στο Βελιγράδι λοιπόν, το βράδυ της Πέμπτης (9/11, 21:30, NovaSports 6), η Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς, που συνεχίζει την προσπάθειά της χωρίς τον τραυματία Κέβιν Πάντερ, αλλά και με εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του Άλεν Σμάιλαγκιτς, φιλοξενεί την Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη. 

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά. Βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που με ρεκόρ 5-1 ακολουθούν και παρακολουθούν στενά την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης. Και περιμένουν ένα λάθος της για να την πιάσουν στην κορυφή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, ο κόουτς Ιτούδης έχει... πονοκεφάλους που δεν περνάνε ούτε με το ισχυρότερο παυσίπονο. Διότι, θα παρατάξει την ομάδα του χωρίς τους Νικ Καλάθη, Μάρκο Γκούντοριτς, Σερτάκ Σανλί και ΝτεΣόν Πιέρ. Άρα, θα... κατέβει με μισή ομάδα και τους Γιώργο Παπαγιάννη και Τάιλερ Ντόρσεϊ να προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνοι τους.

Θα έχουν βέβαια στο πλευρό τους, τον Γιαμ Μαντάρ, ο οποίος εκτός του ότι είναι σημαντικός ειδικά από τη στιγμή που ο Καλάθης και ο Γκούντουριτς δεν συμμετέχουν, αποτελεί και κεντρικό πρόσωπο αυτής της αναμέτρησης για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: Το καλοκαίρι αποφάσισε, χωρίς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να το περιμένει ή να έχει πληροφορηθεί αναλόγως, ότι θα φύγει από την Παρτίζαν για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και τη Φενέρμπαχτσε. Γεγονός που εκνεύρισε τον Σέρβο, ο οποίος την περασμένη σεζόν του έδωσε πολλές ευκαιρίες αν και rookie στην EuroLeague, ο Ισραηλινός γκαρντ ανταποκρίθηκε και φέτος σκόπευε να του αναβαθμίσει τον ρόλο. Μόνο, που πλέον ακούει τις εντολές του Δημήτρη Ιτούδη και αγωνίζεται με τη κίτρινι-μπλε φανέλα κι όχι την ασπρόμαυρη. 

Οι αήττητοι κόντρα στην ομάδα... έκπληξη

Ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι επίσης και αυτό της Μαδρίτης. Εκεί όπου η Ρεάλ, στο τελευταίο χρονικά ματς της Πέμπτης (9/11, 21:45, NovaSports 4), υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια. Οι γηπεδούχοι εκτός από πρωταθλητές Ευρώπης είναι και η μόνη ομάδα που δεν έχει ηττηθεί ακόμα στην EuroLeague, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ισπανικό πρωτάθλημα. 

Μόνο που οι Ιταλοί, ναι μεν δεν είναι αήττητοι, αλλά έχουν αποτύχει μόνο σε ένα ματς και το ρεκόρ τους (5-1) είναι άκρως εντυπωσιακό. Για μία ομάδα που, ξεκίνησε τη σεζόν σε σύγχυση, απέλυσε τον Σέρτζιο Σκαριόλο λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ, αλλά ο ερχομός του Λούκα Μπάνκι έδωσε φρεσκάδα στο σύνολο. 

Και ειδικά στον Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι ο πρωταγωνιστής της διοργάνωσης. Όχι μόνο γιατί ήταν ο MVP του Οκτωβρίου, αλλά γιατί και την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη, αυτός ήταν και πάλι ο πολυτιμότερος παίκτης. Αυτός είναι και ο λόγος που η Βίρτους αισθάνεται τόσο άνετα στο παρκέ και είναι τόσο αποτελεσματική.

Χωρίς φιλάθλους η «οικοδέσποινα» Μακάμπι

Η Μακάμπι έχει βρει το... καταφύγιό της στο Βελιγράδι και το βράδυ της Πέμπτης (9/11, 21:05, NovaSports 5) θα παίξει για πρώτη φορά ως γηπεδούχος στο Aleksandar Nikolić Hall της σέρβικης πρωτεύουσας. 

Βέβαια, δεν θα έχει τις ανέσεις του γηπεδούχου, καθώς όχι μόνο δεν θα υπάρχουν οι φίλαθλοί της στο γήπεδο, αλλά δεν θα υπάρχουν καν φίλαθλοι. Θα διεξαχθεί για λόγους ασφαλείας με άδειες κερκίδες. 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης μέρας της έβδομης αγωνιστικής, η Αναντολού Εφές παίζει στην Κωνσταντινουπολη κόντρα στη Ζάλγκρις. Οι Τούρκοι έχουν δύο νίκες σε έξι παιχνίδια, ενώ οι Λιθουανοί έχουν μία παραπάνω επιτυχία στη συλλογή βαθμών και βρίσκονται στην ίδια βαθμολογική θέση με τον Ολυμπιακό

Στο Μιλάνο, η ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι αντιμετωπίζει την Βαλένθια, που έχει ξεκινήσει, όπως η Βίρτους Μπολόνια: Πολύ εντυπωσιακά δηλαδή και με πέντε νίκες ήδη στο τσεπάκι της. Οι Ιταλοί από την άλλη, δεν έχουν πολλά περιθώρια. Υπάρχει... γκρίνια, όχι μόνο για το άσχημο ξεκίνημα (1-5), αλλά και για την γενικότερη παρουσία της ομάδας και ειδικότερα από έναν παίκτη, που θεωρητικά θα έπρεπε να καθορίζει το παιχνίδι -ή έστω να το οργανώνει σωστά. 

Ο Ετόρε Μεσίνα είναι απογοητευμένος με τις επιδόσεις του Κέβιν Πάνγκος και ψάχνει επειγόντως έναν πόιντ γκαρντ. Σε ανάλογο σημείο, την περσινή περίοδο, είχε πάρει τον Σαμπάζ Νέιπιερ (νυν του Ερυθρού Αστέρα) και η εικόνα είναι βελτιωθεί αισθητά. Κάποιο ανάλογο... λαυράκι ψάχνουν και τώρα!

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague
EUROLEAGUE

09:59 - 09.11.2023

Στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπασκόνια και ψάχνει την τέταρτη νίκη του στην EuroLeague

Για την 7η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπασκόνια στο ΣΕΦ (9/11, 19:15, NovaSports prime). Εκτός δράση παραμένουν οι Λουκ Σίκμα και Σακίλ ΜακΚίσικ, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ προετοιμάστηκε για την επιστροφή του όλη την εβδομάδα, αλλά (προς το παρόν) η παρουσία του είναι αμφίβολη και όλα θα ξεκαθαριστούν πριν το τζάμπολ - Για τους Ισπανούς δεν θα αγωνιστεί ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, αλλά ο Κρις Τσιόζα θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague.

Το καλοκαίρι, η Μιλάνο δαπάνησε πολλά χρήματα, κυρίως με την προσθήκη του Νίκολα Μίροτιτς, αλλά και με την απόκτηση του Μαόντο Λο από την Άλμπα Βερολίνου. Ο Μαυροβούνιος έχει ξεκινήσει πολύ καλά σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν έχει πάρει βοήθειες από τους υπολοίπους. Ο Λο έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του εδώ και εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και είναι ο δεύτερος (μετά τον Πάγκος) που η απόδοσή του προβληματίζει. 

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

19:15 / Ολυμπιακός - Μπασκόνια (NovaSports prime)
19:30 / Αναντολού Εφές - Ζαλγκίρις (NovaSports 4)
21:05 / Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 5)
21:30 / Παρτίζαν - Φενέρμπαχτσε (NovaSports 6)
21:30 / Μιλάνο - Βαλένθια (NovaSports Start)
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 4)

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός (NovaSports Prime)
21:30 / Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας (NovaSports 4)
22:00 / Μονακό - Βιλερμπάν (NovaSports 5)

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!