Ο Μαντάρ της Παρτίζαν είναι ο Rising Star της Euroleague (vid)

Γιαμ Μαντάρ

i

© Intime

Ο Μαντάρ της Παρτίζαν είναι ο Rising Star της Euroleague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:35 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:41 - 12.05.2023

Το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της Euroleague απονεμήθηκε στον 22χρονο Ισραηλινό γκαρντ της Παρτίζαν, Γιάμ Μαντάρ, ο οποίος έκανε αίσθηση στην πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Ευρώπης

O Γιαμ Μαντάρ φέτος ολοκληρώνει τη δεύτερη σεζόν του στην Παρτιζάν, αλλά συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο υψηλό επίπεδο της Euroleague. O κόουτς Ζέλικο Ομπραντοβιτς του έδωσε μονομιάς ρόλο στην ομάδα και ο 22χρονος Ισραηλινός γκαρντ ανταποκρίθηκε με θετικό τρόπο στις μεγάλες απαιτήσεις που θέτει ο Σέρβος.

Είχε σε 10 αγώνες διψήφιο αριθμό πόντων κατά τη διάρκεια της χρονιά, σε 38 αγώνες παρήγαγε μέσο όρο 5,7 πόντους, ενώ είχε 1,2 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ. Μάλιστα, οι προπονητές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τον επέλεξαν ως τον καλύτερο νεαρό παίκτη της λίγκας. 

Λίγο, μετά την ανακοίνωση του πρώτου σκόρερ, Σάσα Βεζένκοφ, η Euroleague ενημέρωσε το κοινό, ότι στα χέρια του Μαντάρ θα καταλήξει το βραβείο του Rising Star και μάλιστα πρόκειται για την τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη τιμή απευθύνεται σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο στη λίγκα. 

Το ίδιο είχε καταφέρει ο Ρούντι Φερνάντεθ με τη Ρεάλ το 2007, ο Ντανίλο Γκαλινάρι με τη Μιλάνο την αμέσως επόμενη χρονιά και o Γκόγκα Μπιτάτζε με τη Μπουντούτσνοστ το 2019. Τρεις παίκτες που έφθασαν μέχρι το ΝΒΑ και μάλιστα ο Ιταλός και ο Γεωργιανός εκεί εργάζονται ακόμα... 

Φέτος, ο Μαντάρ νίκησε στην κούρσα ανάδειξης του κορυφαίου τον συνομήλικό του και συμπαίκτη του Άλεν Σμάιλαγκιτς, αλλα και τους Νίκο Μάνιον (Βίρτους Μπολόνια), Ρόκας Γικουμπάιτις (Μπαρτσελόνα), Χάιμε Πραντίγια (Βαλένθια) και Γκαμπριέλε Πρόσιντα (Άλμπα Βερολίνου).