Οι Ράπτορς στην Ιταλία για να προσεγγίσουν τον Σκαριόλο

Σέρτζιο Σκαριόλο

i

© Intime

Οι Ράπτορς στην Ιταλία για να προσεγγίσουν τον Σκαριόλο

Γιώργος Γαβριλάκης 11:17 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 12.05.2023

Στο Τορόντο αναζητούν τον αντικαταστάτη του κόουτς Νικ Νερς και μάλιστα δύο στελέχη της διοίκησης ταξίδεψαν στην Ιταλία για να προσεγγίσουν τον Σέρτζιο Σκαριόλο της Βίρτους Μπολόνια, με τον οποίο συνεργάστηκαν την τριετία 2018-2021.

H Βίρτους θέλει να τον κρατήσει στη Μπολόνια, η Ρεάλ ίσως τον καλέσει στη Μαδρίτη, ενώ οι Ράπτορς σκέφτονται πως θα ήταν μία καλή επιλογή για να αναλάβει το Τορόντο. Στο επίκεντρο αυτής της ιστορίας βρίσκεται ο Σέρτζιο Σκαριόλο, για τον οποίο τζένεραλ μάνατζερ των Πτερόσαυρων, Μπόμπι Ουέστερ, μαζί με τον πρόεδρο, Μασάι Ουτζίρι βρέθηκαν στην Ιταλία. 

Η ομάδα του Καναδά προσφάτως ανακοίνωσε την απόλυση του κόουτς Νικ Νερς, με τον οποίο κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ το 2018 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας φαίνεται πως αποτελεί μία από τις σκέψεις που αφορούν στον αντικαταστάτη του. 

Η λίστα τους είναι μεγάλη και έχουν ξεκινήσει ήδη συναντήσεις με ενδιαφερόμενους. Ένας από αυτούς είναι ο Τζέι Τζέι Ρέντικ, σε περίπτωση που επιλέξουν έναν rookie προπονητή, ενώ υπάρχει και το πλάνο που περιλαμβάνει την Μπέκι Χάμον, αν αποφασίσουν να κάνουν την πρώην σούπερ σταρ του WNBA την πρώτη γυναίκα head coach του «μαγικού πλανήτη». 

Ο Σκαριόλο πάντως, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζει τον οργανισμό και έχει περάσει μαζί του τρία χρόνια (από το 2018-2021) ως ασίσταντ του Νερς, φαίνεται πως έχει αρκετές ελπίδες για να αναλάβει. Σίγουρα περισσότερες από τον Ρέντικ. 

Από την πλευρά της, η Βίρτους Μπολόνια έχει εξηγήσει μέσω του εκτελεστικού της διευθυντή, Λούκα Μπαράλντι, ότι «αποτελεί έναν από τους καλύτερους προπονητές του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ικανός και ισορροπημένος άνθρωπος που χρησιμοποιεί την κοινή λογική», για να καταλήξει πως «νομίζω ότι ο Σκαριόλο μπορεί να μείνει μαζί μας ακόμα και πέρα ​​από τη διάρκεια του συμβολαίου του», που ανανεώθηκε το 2021 για επιπλέον τρία χρόνια.