Η Εθνική έχει προσδοκίες και θέτει ψηλά τον πήχη στη Μανίλα (vid)

Χρήστος Τσάλτας 22:48 - 24.08.2023

Η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο πλησιάζει και η δουλειά στα ενδότερα της ομάδας συνεχίζεται. Ο Χρήστος Τσάλτας καταγράφει από τη Μανίλα τις τελευταίες εξελίξεις και το κλίμα που επικρατεί εντός των τειχών.

Αποστολή στη Μανίλα

Στη Μανίλα η Εθνική δεν ήρθε για να δει τα αξιοθέατα. Ήρθε για έναν στόχο, απότην πρώτη στιγμή της παρουσίας της στην πόλη της Ασίας. Θέλει να πάει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κόντρα στα προγνωστικά, έπειτα από τα παιχνίδια προετοιμασίας. Τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις δεν λένε την απόλυτη αλήθεια για την πορεία μιας ομάδας.

Η Εθνική μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, στις 26 Αυγούστου κόντρα στην Ιορδανία. Είναι το μόνο που βρίσκεται στο μυαλό των διεθνών αυτή τη στιγμή. Οι πρεμιέρες πάντα είναι σημαντικές σε τέτοια τουρνουά και στην «γαλανόλευκη» ο στόχος είναι να μπουν οι βάσεις από τώρα για τη συνέχεια. Άλλωστε επόμενος αντίπαλος είναι η Team USA, ενώ το φινάλε του ομίλου θα διεξαχθεί κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Δημήτρης Ιτούδης και Κώστας Παπανικολάου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου και έδωσαν πολύ σημαντικές ατάκες. Όχι μόνο για τον στόχο που έχουν θέσει στο Παγκόσμιο, αλλά και για τη νοοτροπία που διέπει το σύνολο αυτές τις μέρες στις Φιλιππίνες.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, καθώς αναφέρθηκαν και στις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα και το μήνυμά τους ήταν ηχηρό, φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμα ένα κίνητρο για την Εθνική ομάδα στη φετινή της προσπάθεια.

Tags: