Η Εθνική πήγε στη Μανίλα για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της

Η Εθνική πήγε στη Μανίλα για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της

Χρήστος Τσάλτας 14:15 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:22 - 24.08.2023

Τα λόγια τόσο του Δημήτρη Ιτούδη, όσο και του Κώστα Παπανικολάου έδειξαν το πνεύμα της ομάδας. Η Εθνική δεν πήγε στις Φιλιππίνες για να αρκεστεί στη συμμετοχή, αλλά για να πάρει ό,τι της αναλογεί.

Αποστολή στη Μανίλα

Θα περίμενε κανείς πως μετά τα παιχνίδια τόσο στο Ακρόπολις, όσο και στο Άμπου Ντάμπι, ο πήχης να κατέβαινε για την Εθνική ομάδα. Η εικόνα έδειξε πως το γκρουπ έχει αδυναμίες και χρειάζεται πολύ δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που η «γαλανόλευκη» έχει κάνει την έκπληξη εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Αυτό ευελπιστεί να κάνει και τώρα. Σε ένα τουρνουά πολύ ανοιχτό, λόγω των απουσιών που υπάρχουν, η Εθνική είναι αποφασισμένη να δείξει το καλό της πρόσωπο την πιο κρίσιμη στιγμή, εκεί όπου κρίνονται τα πάντα στο τουρνουά.

Αυτό φάνηκε και στα λόγια του προπονητή, Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και του αρχηγού, Κώστα Παπανικολάου. Οι δύο άνδρες τόνιζαν σε όλους τους τόνους πως η Εθνική δεν ταξίδεψε για την εμπειρία και τη συμμετοχή στην Ασία. Αντιθέτως, έχει έναν λαό 11 εκατομμυρίων κατοίκων πίσω της που περιμένει κάτι καλό. Άλλωστε δεν αποκαλείται τυχαία «επίσημη αγπαημένη» και στη Μανίλα θέλει να δείξει το γιατί.

Ιτούδης: «Δεν ήρθαμε για την εμπειρία, έχουμε υψηλές προσδοκίες»
FIBA WORLD CUP

12:35 - 24.08.2023

Ιτούδης: «Δεν ήρθαμε για την εμπειρία, έχουμε υψηλές προσδοκίες»

Ο Δημήτρης Ιτούδης επεσήμανε πως άπαντες έχουν υψηλές προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, τόνισε πως δεν θέτει ταβάνι στην προσπάθεια και εξήγησε ότι η Εθνική δεν ήρθε για την εμπειρία στις Φιλιππίνες.

Η πιο σημαντική ατάκα ήρθε από το στόμα του coach Ιτούδη. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν ερχόμαστε εδώ ως φαβορί, ερχόμαστε ως μια ομάδα που έχει υψηλές προσδοκίες ο καθένας παό τον εαυτό του. Και βάζω και τον εαυτό μου μέσα». Λόγια πολύ δυνατά, που έδειξαν το πνεύμα της ομάδας. Η Εθνική δεν βρίσκεται στην κουβέντα των φαβορί για μετάλλιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πήγε στις Φιλιππίνες απλώς για να... πάει. Άπαντες θέτουν τον πήχη ψηλά, θέλοντας να «σοκάρουν» τον κόσμο.

Το πιο σημαντικό που βγήκε από την συνέντευξη Τύπου-Μπεν Χουρ στην Mall of Asia Arena (η μεγαλύτρερη σε διάρκεια συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες του τουρνουά) είναι πως η Εθνική έχει στόχους στη Μανίλα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό , δείχνοντας πως είναι έτοιμη να παλέψει σκληρά για να διακριθεί και να φέρει μια επιτυχία, την οποία τόσο έχει ανάγκη η χώρα αυτές τις -δύσκολες- μέρες.

Tags: