Το ηχηρό μήνυμα Ιτούδη και Παπανικολάου για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Το ηχηρό μήνυμα Ιτούδη και Παπανικολάου για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα

Χρήστος Τσάλτας 13:52 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 24.08.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου δεν παρέλειψαν να σταθούν στο θέμα των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, που δεν είναι άλλο από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα, στέλνοντας ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Εθνική βρίσκεται στη Μανίλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, όμως το μυαλό παραμένει στη χώρα μας. Ένας λόγος δεν είναι καθόλου ευχάριστος επ' αυτού. Οι πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα έχουν επισκιάσει τα πάντα, με τα μέλη της «γαλανόλευκης» να μην μένουν άπραγα μπροστά σε όσα συμβαίνουν.

Τόσο ο Δημήτρης Ιτούδης, όσο και ο Κώστας Παπανικολάου πήραν ξεκάθαρη θέση, θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.

Ο Έλληνας προπονητής πήρε θέση και ήταν ξεκάθαρος. «Δυστυχώς θυμάμαι ότι στην επίσημη μέρα της συνέντευξης Τύπου μιλήσαμε πάλι για τους συνανθρώπους μας που υποφέρεουν. Δεν γίνεται να μην σε αγγίζει αυτό. Κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά μιλάμε με οικεία πρόσωπα.

Ιτούδης: «Δεν ήρθαμε για την εμπειρία, έχουμε υψηλές προσδοκίες»
FIBA WORLD CUP

12:35 - 24.08.2023

Ιτούδης: «Δεν ήρθαμε για την εμπειρία, έχουμε υψηλές προσδοκίες»

Ο Δημήτρης Ιτούδης επεσήμανε πως άπαντες έχουν υψηλές προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μανίλα, τόνισε πως δεν θέτει ταβάνι στην προσπάθεια και εξήγησε ότι η Εθνική δεν ήρθε για την εμπειρία στις Φιλιππίνες.

Ελπίζω και εύχομαι όχι μόνο η ελληνική κοινότητα και όλες οι κοινότητες να εμποτιστούν με περίσσια γνώση και εμπειρία για να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις. Το είπα και τότε που ήλπιζα να ήταν η τελευταία φορά που θα μιλούσαμε γι αυτό. Η σκέψη μας είναι μαζί τους, αλλά πρέπει να κάνουμε και κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να νιώθει ο καθένας προστατευμένος από κάθε τέτοιου είδους φυσική καταστροφή»

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ακόμα πιο αιχμηρός στα λόγια του, κάνοντας λόγο για την ωμότητα με την οποία αντιμετωπίζεται πλέον το θέμα από τον κόσμο.

«Τι μπορούμε να κάνουμε τι μπορούμε για να παρέχουμε στήριξη σε όσους μπαίνουν στις φωτιές κια παρέχουν στήριξη. Αυτό που με ενοχλεί πάρα πολύ είναι το πόσο ωμό έχει γίνει κάθε καλοκαίρι. Καίγεται η Πάρνηθα, καίγεται η Εύβοια. Η ωμότητα του πράγματος είναι ανησυχητική. Πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν κάτι ώστε να μην βλέπουμε μανάδες να θρηνούν τα παιδιά τους, γιαγιάδες να κλαίνε που έχασαν τα σπίτια τους και παιδιά να ξεσπιτώνονται. Αυτά είναι λόγια και στα λόγια είμαστε όλοι πολύ καλοί. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τα λόγια πράξη», ήταν τα λόγια του.