Ο Λευτέρης Μποχωρίδης στο Sportal: «Να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι θα τα δώσουμε όλα» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:11 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 25.08.2023

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησε στην κάμερα του Sportal για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Ιορδανία και έδωσε το σύνθημα για... μάχη σε κάθε αγώνα.

Αποστολή στη Μανίλα

Η ώρα για το μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μανίλα πλησιάζει και η Εθνική θα είναι παρούσα σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, παρά τις απουσίες της, είαι αποφασισμένη να κάνει το επόμενο βήμα και να κοντράρει κάθε αντίπαλο επί ίσοις όροις.

Στην προσπάθεια αυτή άπαντες οι παίκτες της «γαλανόλευκης» βρίσκονται στην ίδια σελίδα, κάτι που φάνηκε και στα λόγια του Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο Έλληνας άσος είναι από τους πιο εμπειρους παίκτες της «γαλανόλευκης» και μιλώντας στην κάμερα του Sportal στάθηκε στο κλίμα που υπάρχει εντός των τειχών, ενώ επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι για την Εθνική να μπει με τη νοοτροπία... τελικού στο παιχνίδι της πρεμιέρας, κόντρα στην Ιορδανία.

Αρχικά, ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε στην προετοιμασία και σε όσα έκαναν καλά αυτός και οι συμπαίκτες του τις τελευταίες μέρες. «Όλοι στην ομάδα είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Κάναμε όλη αυτή την προετοιμασία για να βρεθούμε εδώ όσο το δυνατόν καλύτερα να είμαστε όλο και πιο έτοιμοι. Κάθε μέρα κερδίζουμε και κάτι και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για το πρώτο ματς».

Το κεφάλαιο «στόχοι» έχει τη δική του σημασία για την Εθνική, ωστόσο φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, επισημαίνοντας πως «η κάθε μέρα μετράει», για να προσθέσει πως «δεν νομίζω ότι είναι καλό και στο μυαλό μας να βάλουμε κάποιο στόχο και να κοιτάμε μακροπρόθεσμα. Πρέπει να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι και κάθε μέρα να βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω».

Η Εθνική μπροστά της έχει μια πρόκληση και το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στην Ιορδανία είναι μία εξ αυτών. Για το λόγο αυτό ο «Μπόχω» στάθηκε στη σημασία της ιδανικής πρεμιέρας για την ομάδα ενόψει συνέχειας.

«Είναι πολύ σημαντικό μιας και είναι πρώτο παιχνίδι να μπούμε δυνατά και να δείξουμε από την αρχή ότι θα βουτάμε για κάθε μπάλα, θα δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το να το συζητάμε εδώ πέρα δεν ωφελεί κάπου, πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Οπότε, σίγουρα θα δώσει τον τόνο, όχι για το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα, αλλά τι νοοτροπία θα έχει για αρχή. Ας πάρουμε το πρώτο ματς και θα δούμε στην πορεία», υπογράμμισε επί του θέματος, λίγο πριν περιγράψει το κλίμα στα ενδότερα της «γαλανόλευκης».

Ο στόχος σε αυτή τη φάση είναι να δείξουν άπαντες πως είναι οικογένεια την κατάλληλη στιγμή. «Είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα μεταξύ μας. Ακόμα και όλη αυτή η προετοιμασία μας έχει βοηθήσει. Είμαστε πολύ καλά, πρέπει να δείξουμε στο παρκέ. Το να λέμε ότι είμαστε μια οικογένεια δεν αλλάζει. Από το πρώτο ματς θα είμαστε έτοιμοι».