Με συνταγή ελληνική και Λαρεντζάκη!
i

©InTime

Με συνταγή ελληνική και Λαρεντζάκη!

Γιάννης Πάλλας 18:23 - 26.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 26.08.2023

Η Εθνική ομάδα έκανε τη δουλειά της με την Ιορδανία επενδύοντας στην άμυνα και τον έλεγχο του ρυθμού.

Από τη στιγμή που η Εθνική ομάδα έχασε τον Ντίνο Μήτογλου, έναν από τους κομβικότερους παίκτες της δυο 24ωρα πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τα πράγματα ζόρισαν αρκετά, ωστόσο οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη βρήκαν τον τρόπο και με ελληνική συνταγή να φτάσουν στη νίκη επί της Ιορδανίας.

Λένε πως «όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα» και αυτό συνέβη με την «επίσημη αγαπημένη», η οποία στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τους Ιορδανούς ζορίστηκε, αλλά στη συνέχεια έκανε αυτό που έπρεπε. «Καθάρισε» το παιχνίδι και έκανε το πρώτο βήμα για την συνέχεια σε μια διοργάνωση, όπου παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες η Ελλάδα θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» της.

Ο Τόμας Ουόκαπ αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, σε άμυνα και επίθεση, ενώ στη συνέχεια τη διαφορά έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Εκείνος, έβαλε τα μεγάλα σουτ και απομάκρυνε την Εθνική ομάδα από το οπτικό πεδίο των Ιορδανών, που στηρίχθηκαν κυρίως στον Χόλις Τζέφερσον και σε δεύτερο επίπεδο στον Αχμέτ Ντουβερίογλου.

Όπως και να έχει όμως η «ελληνική συνταγή» της πιεστικής άμυνας και του ελεγχόμενου παιχνιδιού ήταν τα σημεία που καθόρισαν την έκβαση του πρώτου αγώνα της Εθνικής ομάδας. Παράλληλα, η αυξημένη δημιουργία (24 ασίστ) σε ένα σύνολο που έχασε καθοριστικούς δημιουργούς (Σλούκα-Καλάθη) πριν την έναρξη της προετοιμασίας είναι κάτι που πιστώνεται στα θετικά και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

Ο περιορισμός των λαθών (έγιναν 4 στο τρίτο 10λεπτο και κανένα στην τελευταία περίοδο, ενώ συνολικά είχαμε 11) αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο του χαρακτήρα που «χτίζει» η Εθνική ομάδα στη διοργάνωση.

Με προσήλωση στην άμυνα, περιορισμό των λαθών και έλεγχο του ρυθμού, η Εθνική θα προσπαθήσει να πορευτεί στη συνέχεια. Δεν θα είναι εύκολο το έργο της, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Δευτέρας (28/8) με την Team USA. Ωστόσο, επειδή ο κύριος στόχος είναι η συνάντηση της Τετάρτης (30/8) με τη Νέα Ζηλανδία υπάρχει ο χρόνος για να μπορέσει η Εθνική ομάδα να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

16:12 - 26.08.2023

Ο Ιτούδης στο Sportal: «Μπορούμε να είμαστε καλύτεροι...» (vid)

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Sportal απευθείας από τη Μανίλα, μετά τη νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Ιορδανία, ανέλυσε το πλάνο που δημιούργησε το σταφ και εξήγησε πως η «γαλανόλευκη» μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερη.

Δεν ενδείκνυται για περαιτέρω ανάλυση η αναμέτρηση με την Ιορδανία, καθώς «τρέχει» ο χρόνος για τον αγώνα με την Team USA, όπου οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν με χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε για το δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι που ακολουθεί με την σκληρή αγωνιστικά Νέα Ζηλανδία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

16:14 - 26.08.2023

Tο post game της Ελλάδας με την Ιορδανία, καλεσμένος ο Γιάννης Μπουρούσης

Ντεμπούτο με το δεξί έκανε η εθνικής ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις Φιλιππίνες, καθώς επικράτησε με 92-71 της Ιορδανίας. Παρακολουθήσετε την εκπομπή του Sportal «Με την Ελλάδα στο Mundobasket» με όλο το Post Game της αναμέτρησης κόντρα στην Ιορδανία και ζωντανή σύνδεση με τη Μανίλα.