H FIBA ανακοίνωσε τις αναβολές αγώνων των ισραηλινών ομάδων
i

© photo by Borja B. Hojas / Getty Images / Ideal Images

H FIBA ανακοίνωσε τις αναβολές αγώνων των ισραηλινών ομάδων

Γιώργος Γαβριλάκης 11:52 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 10.10.2023

Τα παιχνίδια της 17ης και 18ης Οκτωβρίου για την πρεμιέρα του Basketball Champions League που εμπλέξουν τις ομάδες του Ισραήλ (Χαποέλ Ιερουσαλή, Χάποελ Χολόν) λόγω του πολέμου αναβάλλονται και η FIBA παρακολουθεί τις εξελίξεις...

H κατάσταση στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη θυμίζει κόλαση επί γης και έπειτα από την αναπροσαρμογή του προγράμματος στην EuroLeague, λόγω της συμμετοχής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, η FIBA εν όψει της πρεμιέρας του Basketball Champions League ανακοίνωσε την αναβολή των αγώνων της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Χάποελ Χολόν, που λαμβάνουν μέρος στον θεσμό. 

Συγκεκριμένα, η διεθνής ομοσπονδία μπάσκετμπολ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως «λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ, αποφασίστηκε να αναβάλουμε δύο αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του BCL. H απόφαση αυτή βασίστηκε σε λόγους ασφαλείας και πάρθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους εμπλεκόμενους συλλόγους».

Πρόκειται για το παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου ανάμεσα στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ και την πορτογαλική Μπενφίκα και για το ματς της επόμενης μέρας (18/10) ανάμεσα στην Χαποέλ Χολόν και την γερμανική Βόννη. Αναμένεται πλέον, ορισμός νέας μέρας και ώρας των δύο αγώνων, ενώ η FIBA κατέληξε ως «το Basketball Champions League συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και παίρνει αποφάσεις με γνώμονα την ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών και των φιλάθλων. 

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση πάντως, τις ίδιες μέρες που ακυρώθηκαν τα παιχνίδια που εμπλέκονται ισραηλινοί σύλλογοι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστούν κανονικά στις δικές του πρεμιέρες. Οι «κιτρινόμαυροι» στις 17 Οκτωβρίου θα φιλοξενήσουν στα Άνω Λιόσια την γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ και ο «δικέφαλος του Βορρά» μία μέρα αργότερα θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι.