H Κάντας Πάρκερ στο Sportal: Το πνεύμα νικητή, η νέα πρόκληση και η Μπέκι Χάμον

Κάντας Πάρκερ

i

@Photo by Ethan Miller/Getty Images)

H Κάντας Πάρκερ στο Sportal: Το πνεύμα νικητή, η νέα πρόκληση και η Μπέκι Χάμον

Χρήστος Τσάλτας 12:55 - 05.07.2023

Ένας θρύλος του WNBA γράφει ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ γυναικών στον πλανήτη. Η Κάντας Πάρκερ συνεχίζει να δουλεύει με στόχο να φτάσει σε ακόμα ένα πρωτάθλημα και εξηγεί στο Sportal τα βήματα προς την επιτυχία.

Η σεζόν που διανύουν οι Λας Βέιγκας Έισις, στο ξεκίνημά της τουλάχιστον, είναι εντυπωσιακή. Η ομάδα από την Νεβάδα, που την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στο WNBA συνεχίζει το ίδιο εμφατικά, διατηρώντας το μομέντουμ της περσινής επιτυχίας. Η Μπέκι Χάμον άλλωστε έχει δημιουργήσει μια σύγχρονη super team, όπου κάθε παίκτρια έχει συγκεκριμένο ρόλο.

Σε αυτή την προσπάθεια κομβική είναι η παρουσία της Κάντας Πάρκερ. Μιας παίκτριας-προσωπικότητας θρύλου στα χρονικά της λίγκας. Η οποία παρ' ότι βαδίζει σιγά σιγά προς την Δύση της μεγάλης καριέρας της έρχεται να επιβεβαιώσει πως δεν θεωρείται τυχαία μια από τις σπουδαιότερες και πιο σημαντικές παίκτριες που έχουν πατήσει παρκέ.

H CP, που συνεχίζει να σπάει τα κοντέρ στην λίγκα, έχει φέρει το πνεύμα νικητή εντός των τειχών. Το οποίο αν και ήταν έντονο από την περασμένη σεζόν, φέτος έχει τρυπήσει κάθε ταβάνι, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στο ρεκόρ της ομάδας.

Οι πρωταθλήτριες του WNBA μετρούν ρεκόρ 15-1 στα πρώτα 16 παιχνίδια της σεζόν, κερδίζοντας με διαφορές επιβλητικές. Στοιχείο που λέει πολλά για τον χαρακτήρα του γκρουπ. «Μαθαίνουμε να κερδίζουμε με διαφορετικούς τρόπους. Αυτό μας κάνει πιο πετυχημένες», εξήγησε η Πάρκερ, μιλώντας στο Sportal, δίνοντας την δική της οπτική για την εικόνα της ομάδας στην άμυνα.

«Όλοι εστιάζουν στην επίθεση, αλλά αμυντικά είμαστε ακόμα καλύτερη ομάδα και εκεί έχουμε εστιάσει στα τελευταία 10 παιχνίδια ειδικά, ώστε να είμαστε συνεπείς σε αυτό το κομμάτι του παρκέ».

Παιχνίδι με το παιχνίδι οι Έισις παρουσιάζουν εικόνα ομάδας που κυριαρχεί. Κερδίζουν άμεσους αντιπάλους με διψήφιες διαφορές, δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ κάθε παίκτρια έχει τον τρόπο να βοηθάει, με τους ρόλους να είναι ξεκάθαροι.

Το ανταγωνιστικό πνεύμα στο Λας Βέγκας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στο ξεκίνημα της σεζόν. «Έχουμε πολλές παίκτριες με ανταγωνιστικό πνεύμα και αυτές θέλουν να κερδίζουν και να κάνουν τις συμπαίκτριές τους καλύτερες και αυτό μας βοηθάει να έχουμε την ευκαιρία μας. Προχωρώντας το να παίζεις μαζί με σπουδαίες παίκτριες αυτό σε βοηθάει να βρίσκεις ρυθμό αρκετές φορές».

Στα 37 της χρόνια η θρυλική σέντερ από το Σεντ Λούις έχει ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, το οποίο εφόσον τα καταφέρει θα είναι το τρίτο στην καριέρα της. Και μάλιστα τρίτο με διαφορετική ομάδα, κάτι που ελάχιστες παίκτριες έχουν καταφέρει.

Η Κάντας Πάρκερ «υποκλίθηκε» στον Γιόκιτς μέσω του Sportal: «Κάνει τους πάντες γύρω του καλύτερους, πάντα ήμουν φαν του»
NBA

16:19 - 14.06.2023

Η Κάντας Πάρκερ «υποκλίθηκε» στον Γιόκιτς μέσω του Sportal: «Κάνει τους πάντες γύρω του καλύτερους, πάντα ήμουν φαν του»

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκεται στην κορυφή του ΝΒΑ, χάρη στην εκπληκτική πορεία του με τους Ντένβερ Νάγκετς και η θρύλος του WNBA, Κάντας Πάρκερ, αποθέωσε τον Joker μιλώντας στο Sportal.

Το γεγονός πως βρίσκεται στη διαδικασία να διεκδικεί ξανά το πρωτάθλημα την έχει βοηθήσει να αναζωογωνηθεί αγωνιστικά. «Είναι πολύ αναζωογωντικό και αυτός ήταν ένας λόγος που ήρθα εδώ. Παίζω σε ένα καλό περιβάλλον, που η μία παίκτρια πιέζει την άλλη να γίνεται καλύτερη και ταυτόχρονα όλοι μαζί δουλεύουμε στη σωστή κατεύθυνση και προσπαθούμε να ανταγωνιζόμαστε η μία για την άλλη και να κάνουμε η μία καλύτερη την άλλη», υπογράμμισε η Πάρκερ, πριν η κουβέντα φτάσει στην Μπέκι Χάμον.

Για πρώτη φορά Χάμον και Πάρκερ συνεργάζονται σε τέτοιο επίπεδο και όπως ήταν φυσικό η μία έχει να μάθει από την άλλη. Ιδίως στην περίπτωση της θρυλικής σέντερ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, τόσο σχετικά με όσα ζητάει η έμπειρη προπονήτρια από εκείνη, όσο και για τον ρόλο που έχει να εκτελέσει.

«Υπάρχει λόγος που είναι τόσο πετυχημένη και αυτή είναι η τέλεια κατάσταση, όσον αφορά το γκρουπ που έχουμε. Εμείς είμαστε έτοιμες για εκείνη και εκείνη είναι έτοιμη για εμάς. Και αυτό το ταίριασμα φέρνει μομέντουμ στην ομάδα. Είμαι από εκείνες που πιστεύουν ότι ζεις με τα αποτελέσματα και όπως πρέπει να κάνεις κάθε φορά και να κάνεις το σωστό. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις, κάποιες φορές τα σουτ μπαίνουν κάποιες άλλες όχι. Αυτό αναπτερώνει τα πράγματα. Έχει να κάνει με τη σωστή πάσα, με την μπάλα που πάει στο καλάθι. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ με αυτόν τον τρόπο».

Όλα αυτά τα χρόνια η Πάρκερ έχει μάθει να ζει με τα αποτελέσματα, κάτι που κάνει και φέτος, σε ένα περιβάλλον άκρως ανταγωνιστικό. Που για την ίδια όμως, είναι πάρα πολύ οικείο και γνώριμο. Διότι ο πρωταθλητισμός και οι απαιτήσεις «γιγάντωσαν» την προσωπικότητα της 37χρονης σέντερ.

Tags: