Η Καρδίτσα πήρε τον Ρομπέρτο Γκαλινάτ
i

Ρομπέρτο Γκαλινά / © SLUC Nancy

Η Καρδίτσα πήρε τον Ρομπέρτο Γκαλινάτ

Πάρης Τσελεπίδης • 16:16 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Η μεταγραφική ενίσχυση στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό συνεχίζεται. Μετά τους Τζάροντ Ουέστ και Λαμάρ Πίτερς η ομάδα απέκτησε και τον 24χρονο Αμερικανό γκαρντ Ρομπέρτο Γκαλινάτ.

Με μία νίκη σε 12 αγώνες η Καρδίτσα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Basket League και η ομάδα ενισχύεται με στόχο να έρθει η αναβάθμιση. Και η αγωνιστική και η βαθμολογική. Έτσι μετά τους Τζάροντ Ουέστ και Λαμάρ Πίτερς ο κόουτς Νίκος Παπανικολόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου -αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Αγγέλου- επέλεξε έναν ακόμα Αμερικανό τον Ρομπέρτο Γκαλινά.

Πρόκειται για τον Ρομπέρτο Γκαλινάτ, τον 24χρονο γκαρντ με ύψος 1,93 μ., ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στη γαλλική Νανσί. Είχε 9,5 πόντους σε 23,6 λεπτά συμμετοχής και έρχεται στην Ελλάδα, που θα αποτελέσει τον πέμπτο ευρωπαϊκό του σταθμό.

Ο Γκαλινάτ με χάρισμα στο επιθετικό του ταλέντο ξεκίνησε την πορεία του από τη Χόρσενς της Δανίας (το 2019), συνέχισε στην Ιταλία με τη Ρόμα της δεύτερης κατηγορίας, ακολούθως στην Τουρκία με τη Γιάλοβα πριν βρεθεί στη Νανσί. Τώρα έρχεται στη χώρα μας και την Καρδίτσα.

Το μόνο ζήτημα που υπάρχει πλέον στην Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό είναι ότι ο Γκαλινά αποτελεί τον έβδομο ξένο της ομάδας. Κάτι που σημαίνει ότι ένας εκ των Άλεξ Χάντερ ή Σκοτ Πριτζέτ ίσως αποτελέσει παρελθόν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι ο Παπανικολόπουλος τσεκάρει την αγορά για την εύρεση και απόκτηση ενός σέντερ. Σε μία θέση όπου στο ρόστερ της ομάδας της Καρδίτσας υπάρχουνε δύο Έλληνες. Οι Θωμάς Κώττας και Ζήσης Σαρικόπουλος.

Tags: