Η ομάδα που ήθελε τον Αντετοκούνμπο όταν ήταν 15 ετών - Την αποκάλυψε ο ίδιος

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© photo by Dylan Buell / Getty Images / Ideal Images

Η ομάδα που ήθελε τον Αντετοκούνμπο όταν ήταν 15 ετών - Την αποκάλυψε ο ίδιος

Sportal newsroom 20:01 - 09.03.2023

Υπάρχει άραγε κάτι που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορέσει να κάνεις ποτέ; Η απάντηση είναι «ναι» και το αποκάλυψε ο ίδιος, όπως μαζί έκανε γνωστή την ομάδα που τον ήθελε από τα εφηβικά του χρόνια.

Μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ και να τα έχει όλα στη ζωή του, όμως πάντα θα υπάρχει κάτι που θα λείπει ώστε να νιώθει την ολοκλήρωση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διανύει τις καλύτερές του μέρες, έχει αφθονία στα πάντα, ενώ αποτελεί είδωλο για εκατομμύρια θαυμαστές του στον πλανήτη. 

Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς παραχώρησε συνέντευξη στην USAToday και μιλώντας για τη ζωή του και την καριέρα του, αναφέρθηκε και στα κολλέγια και το πόσο θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία: 

«Το σκέφτομαι συχνά. Βλέπεις όλους αυτούς τους παίκτες του κολεγίου όταν φτάνουν στο πρωτάθλημα και μιλούν για την εμπειρία τους και το πόσο διασκεδαστικό και πόσο διαφορετικό ήταν το περιβάλλον για αυτούς. Ήρθα στο ΝΒΑ όταν ήμουν 18 ετών. Δεν είχα την ευκαιρία να βιώσω τη συναναστροφή με τους συμμαθητές: Να σηκώνω βάρη το πρωί, να πηγαίνω στο μάθημα, μετά στην προπόνηση και να δω όλους τους οπαδούς στο παιχνίδι. Δεν είχα την ευκαιρία να το ζήσω αυτό. Ήρθα αμέσως εδώ. Οπότε σίγουρα θα ήθελα να πάω στο κολέγιο και να έχω αυτή την εμπειρία. Όταν ήμουν 15 ετών, με προσέγγισε και ενδιαφέρθηκε για εμένα το Old Dominion. Αυτή ήταν η μοναδική μου προσφορά που είχα», είπε ο Γιάννης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους του:

«Δεν τελείωσα. Πιστεύω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Προσπαθώ να δουλεύω πάνω στο παιχνίδι μου κάθε μέρα. Θέλω οι άνθρωποι να με θυμούνται όχι για τα πράγματα που έχω καταφέρει στο γήπεδο, αλλά για τη στάση μου απέναντι στο παιχνίδι και την εργατικότητά μου. Θέλω ο κόσμος να με θυμάται ως κάτι περισσότερο από έναν απλό μπασκετμπολίστα. Θέλω οι άνθρωποι να θυμούνται πώς σε αυτό μου το ταξίδι τους ενέπνευσα να γίνουν καλύτεροι. Αλλά για μένα, θέλω να απολαύσω το μπάσκετ όσο περισσότερο μπορώ. Ξέρω ότι όταν απολαμβάνω το παιχνίδι, είμαι στα καλύτερά μου. Ξέρω ότι θα καταφέρω περισσότερα πράγματα απολαμβάνοντας το μπάσκετ. Όσο περισσότερο απολαμβάνετε το παιχνίδι, τόσο περισσότερο θα παίζετε εκεί έξω και θα παίζετε σκληρά για τους συμπαίκτες σας και θα τους βάζετε σε θέση να κερδίσουν άλλον έναν τίτλο», επισήμανε