Νίκη χωρίς λάμψη για τους Κλίπερς - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Τάιρον Λου, Ράσελ Ουέστμπρουκ

i

© photo by Kevork Djansezian / Getty Images / Ideal Images

Νίκη χωρίς λάμψη για τους Κλίπερς - Τα αποτελέσματα και η κατάταξη του ΝΒΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 08:21 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 09.03.2023

Στο Λ.Α. οι Κλίπερς κατάφεραν να επικρατήσουν (108-100) των Τορόντο Ράπτορς περιορίζοντας τη δράση του Ουέστμπρουκ και με τη μπάλα στα χέρια των Λέοναρντ, Τζορτζ και Μαν - Όλα τα αποτελέσματα της ημέρας και τη διαμόρφωση της βαθμολογικής κατάταξης.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ δεν ανήκει πλέον στο φάσμα των σούπερ σταρς. Ίσως μόνο θεωρητικά. Οι Κλίπερς αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται και προσπαθούν να βρουν… σφυγμό με τις κλασικές τους συνταγές. Με τη μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Κουάι Λέοναρντ, του Πολ Τζορτζ και με τον Τέρενς Μαν ερχόμενος από τον πάγκο να παίζει περισσότερο από τον Ουέστμπρουκ. 

Με αυτόν τον τρόπο νίκησαν στο Λ.Α. τους Τορόντο Ράπτορς με 108-100 και πήραν λίγο τα… πάνω τους μετά τις ήττες που του έχουν βυθίσει στην κατάταξη. Αυτή πάντως, η 35 νίκη τους (έχουν και 33 ήττες) στην προσπάθειά τους να επανέλθουν και -γιατί όχι- να προσπαθήσουν να μπουν στην πρώτη εξάδα που οδηγεί απευθείας στα play offs. 

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)
NBA

06:18 - 09.03.2023

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)

Το Φοίνιξ ετοιμαζόταν να δει για πρώτη φορά στο γήπεδό του τον Κέβιν Ντουράντ να αγωνίζεται με τους Σανς, αλλά 35χρονος σούπερ σταρ γύρισε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του ατομικού του προγράμματος πριν την έναρξη του αγώνα. Και αποχώρησε…

Απέναντι στους Πτερόσαυρους του Καναδά δεν ενθουσίασαν, αλλά ήταν λειτουργικοί. Ο Λέναρντ είχε 24 πόντους, ο Τζορτζ έναν λιγότερο, ενώ ο Ίβιτσα Ζούμπατς τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ουέστμπρουκ ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα και είχε 7 πόντους και 7 ασίστ σε 23 λεπτά. Ο Τέρενς Μαν, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο αγωνίστηκε 29 λεπτά και προσέφερε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Την ίδια ώρα το Τορόντο είχε τους Πασκάλ Σιάκαμ και Σκότι Μπαρνς πρώτους σκόρερ (από 20 πόντους), αλλά κάτι τους… έλειπε. 

Τα αποτελέσματα, ξημερώματα Πέμπτης (9/3)

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς - Ατλάντα Χοκς: 122-120 
Μπόστον Σέλτικς - Πόρτλαντ Μπλέιζερς: 115-93 
Νιου Ορλίνς Πέλικανς - Ντάλας Μάβερικς 113-106 
Μαϊάμι Χιτ - Κλίβελαντ Καβαλίερς: 100-104 
Ντένβερ Νάγκετς - Σικάγο Μπουλς 96-117 
Φοίνιξ Σανς - Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 132-101 
Λ.Α. Κλίπερς - Τορόντο Ράπτορς 108-100

Η κατάταξη σε Δύση και Ανατολή

Η ήττα των Ντένβερ Νάγκετς από τους Σικάγο Μπουλς δεν αλλάζει την κυριαρχία των Σβόλων στη δυτική περιφέρεια. Τους αφήνει όμως, λίγο πίσω σε σχέση με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο όσον αφορά στην διεκδίκηση του καλύτερου ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ. Μία θέση που δίνει πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. 

Το εντυπωσιακό στην τρέχουσα σεζόν είναι πως στην Ανατολή μόνο οι Σάρλοτ Χόρνετς και οι Ντιτρόιτ Πίστονς, ίσως και οι Ορλάντο Μάτζικ δεν έχουν τύχη για πρόκριση έστω στις θέσεις των play in. Οι υπόλοιποι έχουν μπει σε mode μάχης, ενώ στη Δύση τα πράγματα είναι ακόμα πιο… άγρια. Ουσιαστικά μόνο το Ντένβερ ξεχωρίζει. Οι υπόλοιπες θέσεις είναι υπό διαπραγμάτευση. Και όσον αφορά τα πλασαρίσματα, αλλά και τη δράση των ομάδων πέρα από τη regular season. Βγάζοντας απ’έξω φυσικά τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Χιούστον Ρόκετς που έχουν εγκαταλείψει προ πολλού.