Οι Μπουλς σόκαραν τους Νάγκετς στο Ντένβερ, ο Μπούκερ έπαιξε και για τον Ντουράντ στο Φοίνιξ (vids)

Ζακ ΛαΒίν

i

© photo by Dustin Bradford / Getty Images / Ideal Images

Οι Μπουλς σόκαραν τους Νάγκετς στο Ντένβερ, ο Μπούκερ έπαιξε και για τον Ντουράντ στο Φοίνιξ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:48 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 07:48 - 09.03.2023

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς επιβλήθηκε του Νίκολα Γιόκιτς και οι Σικάγο Μπουλς νίκησαν στο Ντένβερ (117-96), οι Σανς με τους 44 πόντους του Ντέβιν Μπούκερ σακάτεψαν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ήταν θέμα επιβίωσης. Γι’ αυτό και το Σικάγο εμφανίστηκε σαν Ταύρος στο Ντένβερ και δεν νίκησε απλώς την καλύτερη ομάδα της Δύσης. Την διέλυσε! 

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς ήταν καταπληκτικός απέναντι στον Νίκολα Γιόκιτς. Οι 25 πόντοι και τα 15 ριμπάουντ του Μαυροβούνιου σέντερ των Μπουλς έκαναν τη διαφορά μέχρι την εντυπωσιακή νίκη με 117-96. Στο πλευρό του στάθηκε και ο Ζακ Λαβίν με 29 πόντους και 12/18 σουτ.

Ο Γιόκιτς κοιτούσε απορημένος και για πρώτη φορά δεν είχε απάντηση. Είχε βέβαια 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά ευστόχησε σε μόλις επτά από τα 16 σουτ που επιχείρησε. Με αυτόν τον τρόπο και με τον Τζαμάλ Μάρεϊ ακόμα… χειρότερο (11 πόντοι με 4/15 σουτ) οι Νάγκετς βίωσαν την 20η τους ήττα, γεγονός που χαροποιεί του Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο που με ρεκόρ 47-18 αρχίζουν να αποκτούν (μικρή) απόσταση. 

Φοίνιξ - Οκλαχόμα: 132-101

Όλοι στο Φοίνιξ πήγαν στο γήπεδο καλοντυμένοι και ενθουσιασμένοι για να δουν το ντεμπούτο του Κέβιν Ντουράντ στην πόλη τους. Ο 35χρονος σούπερ σταρ όμως, χτύπησε στην προθέρμανση και αποχώρησε με πρησμένο αστράγαλο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. 

O ΜακΚόλουμ διέλυσε τους Μάβερικς, οι Σέλτικς επέστρεψαν στις νίκες (vids)
NBA

06:51 - 09.03.2023

O ΜακΚόλουμ διέλυσε τους Μάβερικς, οι Σέλτικς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Οι Πέλικανς με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να βάζει 13 πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά επικράτησαν (113-106) των Μάβερικς, τη στιγμή που ο Λούκα Ντόντσιτς χτύπησε και εγκατέλειψε - Μετά από δύο διαδοχικές ήττες οι Σέλτικς νίκησαν (115-93) τους Μπλέιζερς.

Ο Ντέβιν Μπούκερ όμως, επανέφερε τα χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων των Σανς και μέχρι το ημίχρονο είχε βάλει 30 πόντους στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Τελείωσε το ματς με 44 πόντους και οδήγησε την ομάδα του σε μία άνετη επικράτηση με 132-101.

Οι Θάντερ πάντως, είχαν παρατήσει το παιχνίδι πριν καν ταξιδέψουν στην Αριζόνα. Μαζί τους δεν ήταν ο σούπερ σταρ της ομάδας, Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ, ο οποίος πήρε… ρεπό. Δεν αγωνίστηκε ούτε ο φορμαρισμένος rookie Τζέιλεν Ουίλιαμς, ενώ ο χρόνος παρουσίας της δωδεκάδας μοιράστηκε με στόχο να μην υπάρχει κόπωση. Η ομάδα της Οκλαχόμα πάντως, δεν έχει παραιτηθεί. Ίσα ίσα που προς έκπληξη όλων διεκδικεί με αξιώσεις θέση για τα play off.