O ΜακΚόλουμ διέλυσε τους Μάβερικς, οι Σέλτικς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Σι Τζέι ΜακΚόλουμ

i

photo by Sean Gardner / Getty Images / Ideal Images

O ΜακΚόλουμ διέλυσε τους Μάβερικς, οι Σέλτικς επέστρεψαν στις νίκες (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:51 - 09.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:54 - 09.03.2023

Οι Πέλικανς με τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ να βάζει 13 πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά επικράτησαν (113-106) των Μάβερικς, τη στιγμή που ο Λούκα Ντόντσιτς χτύπησε και εγκατέλειψε - Μετά από δύο διαδοχικές ήττες οι Σέλτικς νίκησαν (115-93) τους Μπλέιζερς.

Οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς έχουν χάσει την… αύρα τους από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Ζάιον Ουίλιαμσον. Έχουν χάσει και την ψυχολογία τους, κυρίως γιατί δεν ξέρουν πότε και αν ο νεαρός φόργουορντ θα επιστρέψει. Αυτός τους έδινε δύναμη για να διατηρηθούν στις θέσεις των play offs και τώρα υπάρχει πρόβλημα.

Ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ όμως, ανέλαβε να κάνει τους Πελεκάνους και πάλι εντυπωσιακούς. Τα κατάφερε κόντρα στους Ντάλας Μάβερικς έχοντας απέναντί του το πιο… εκρηκτικό δίδυμο περιφερειακών στο ΝΒΑ. Τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Κάιρι Ίρβινγκ. 

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)
NBA

06:18 - 09.03.2023

O Κέβιν Ντουράντ τραυματίστηκε μόνος του στην προθέρμανση, πριν το πρώτο του ματς στο Φοίνιξ (vid)

Το Φοίνιξ ετοιμαζόταν να δει για πρώτη φορά στο γήπεδό του τον Κέβιν Ντουράντ να αγωνίζεται με τους Σανς, αλλά 35χρονος σούπερ σταρ γύρισε τον αστράγαλό του κατά τη διάρκεια του ατομικού του προγράμματος πριν την έναρξη του αγώνα. Και αποχώρησε…

Ο ΜακΚόλουμ ήταν ασταμάτητος τελείωσε το ματς με 32 πόντους, αλλά οι 13 εξ αυτών ήρθαν στα τελευταία τέσσερα λεπτά της αναμέτρησης και μάλιστα οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 113-106 χωρίς να έχει στο πλευρό του τον Μπράντον Ίνγκραμ και τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο πρώτος τραυματίστηκε μετά από 18 λεπτά συμμετοχής και ο Λιθουανός ξεκίνησε στην πρώτη πεντάδα, αλλά έμεινε στο παρκέ μόλις για 7 λεπτά. 

Για τους Ντάλας Μάβερικς ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 27 πόντους. Ο Λούκα Ντόντσιτς όμως έμεινε στους 15 πόντους (είχε 8 ασίστ και 3 ριμπάουντ), διότι αγωνίστηκε 28 λεπτά. Αποχώρησε λόγω ενός τραυματισμούς στον τετρακέφαλο. έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του των τελευταίων ετών. Περιορίστηκε στους 15 πόντους, είχε 8 ασίστ και 3 ριμπάουντ, σουτάροντας 4/14 σουτ. 

Βοστώνη - Πόρτλαντ: 115-93

Οι Σέλτικς εμφανίστηκαν για να αντιμετωπίσουν τους Μπλέιζερς προερχόμενοι από δύο συνεχόμενες ήττες και τρεις στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. 

Ο Τζέισον Τέιτουμ δεν επέτρεψε να συνεχιστεί ο κατήφορος και με 30 πόντους και έξι τρίποντα οδήγησε τη Βοστώνη στη νίκη με 115-93 επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. 

Είχε για άμεσο συνεργάτη του τον Ντέρικ Ουάιτ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Αλ Χόρφορντ πρόσθεσε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και αυτός 5 τελικές πάσες. Για τους Μπλέιζερς ο Ντέιμιαν Λίλαρντ είχε 27 πόντους και 8 ασίστ, ο Τζέρεμι Γκαρντ έμεινε στους 13 και ο Γιουσούφ Νούρκιτς, ο οποίος επέστρεψε μετά από ενάμιση μήνα αγωνίστηκε για 17 λεπτά και δεν ήταν σε θέση να κάνει κάτι για να βοηθήσει το Πόρτλαντ να επιβιώσει στη Μασαχουσέτη.