Το NBA έχει ακυρώσει και στο παρελθόν triple-double του Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

@ photo by Michael Reaves / Getty Images / Ideal Images

Το NBA έχει ακυρώσει και στο παρελθόν triple-double του Αντετοκούνμπο

Θάνος Λυμπερόπουλος • 13:40 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε triple-double απέναντι στους Γουίζαρντς όμως το NBA του το ακύρωσε, κάτι που μάλιστα συμβαίνει για δεύτερη φορά

Ο «Greak Freak» σημείωσε triple-double τα ξημερώματα της Δευτέρας επί των Ουίζαρντς στην νίκη των Μπακς με 117-111. Ο Γιάννης όμως είδε το NBA να του ακυρώνει αυτό το επίτευγμα, εξαιτίας του τρόπου που πήρε το τελευταίο ριμπάουντ.

Παρόμοιο σκηνικό έχει συμβεί και στο παρελθόν εις βάρος του Αντετοκούνμπο, το Δεκέμβριο του 2015 σε μια αναμέτρηση με τους Γουόριορς. Μάλιστα εκείνο ήταν το πρώτο triple-double που πέτυχε ο Έλληνας μπασκεμπολίστας.

Τα «Ελάφια» σε εκείνο το ματς υποδεχόντουσαν τους αήττητους μέχρι τότε Γουόριος με την παρέα του Στεφ Κάρι να έχει ένα ρεκόρ 24-0. Με μια δόση τύχης οι Μπακς πήραν την νίκη με 108-95 έχοντας πρώτο σκόρερ τον Γκρεγκ Μονρό με 28 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ωστόσο, μετά την λήξη του παιχνιδιού όλοι συζητούσαν για τον 21χρονο τότε Γιάννη.

Σε μια τρομερή εμφάνιση, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 πόντους, 10 ασιστ, 12 ριμπάουντ, 2 κοψίματα κι ένα κλέψιμο στα 42 λεπτά που αγωνίστηκε πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο triple-double της καριέρας του.

Οι νεαροί φίλαθλοι των Μπακς που ενώνουν τις δυνάμεις Ελλάδας και Νιγηρίας για το χατίρι του Γιάννη
NBA

12:31 - 06.03.2023

Οι νεαροί φίλαθλοι των Μπακς που ενώνουν τις δυνάμεις Ελλάδας και Νιγηρίας για το χατίρι του Γιάννη

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις και ακόμα πιο πολλά νοήματα. Οι πιτσιρικάδες φαν του Αντετοκούνμπο με τον τρόπο τους συμβόλισαν το πανανθρώπινο νόημα των σπορ και συγκίνησαν τον Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Όμως, ο σχολιαστής της αναμέτρησης κι η στατιστική υπηρεσία του παιχνιδιού πάνω στην ένταση δεν κατάλαβαν πως ο Γιάννης είχε πάρει 8 ριμπάουντ κι όχι 10. Κι όπως ήταν φυσικό μία μέρα μετά ακυρώθηκε. Με αυτό το τρόπο το πρώτου του triple-double πήρε «αναβολή» για τις 22 Φεβρουαρίου 2016 επί των Λέικερς όπου είχε 27 πόντους, 10 ασιστ και 12 ριμπάουντ.