Πρώην φοβερός σουτέρ του ΝΒΑ κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού και απαγωγής (vid)

Άντονι Μόροου

i

@ photo by J Pat Carter / Getty Images / Ideal Images

Πρώην φοβερός σουτέρ του ΝΒΑ κατηγορείται για απόπειρα στραγγαλισμού και απαγωγής (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:30 - 05.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 05.03.2023

Ο 37χρονος Άντονι Μόροου, ο οποίος έπαιξε στο ΝΒΑ από το 2008 έως το 2017 και εντυπωσίασε με τα τρίποντά του, συνελήφθει κατηγορούμενος για σωματική βία, απόπειρα δολοφονίας και απαγωγής.

O Άντονι Μόροου εμφανίστηκε στο ΝΒΑ το 2008 και ξεχώρησε απευθείας με το εκπληκτικό σουτ. Έμεινε στο πρωτάθλημα μέχρι το 2017, αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει σε καμία ομάδα. Ξεκίνησε την πορεία του εντυπωσιακό από το Γκόλντεν Στέιτ και ως rookie ολοκλήρωσε τη χρονιά με 10,1 πόντους και το εντυπωσιακό ποσοστό 47,8% στα τρίποντα. 

Στη συνέχεια έπαιξε με τους Νετς που έδρευαν στο Νιου Τζέρσεϊ τότε, την Ατλάντα, τη Νέα Ορλεάνη, την Οκλαχόμα, το Πόρτλαντ και το Σικάγο. Το 2017 στα 32 του χρόνια… εξαφανίστηκε, αφού πρώτα είχε παίξει συνολικά 546 ματς με μέσο όρο 9,4 πόντους και 41,7% στα τρίποντα. 
 

Έκανε μία guest εμφάνιση στην BIG3 του Ιce Cube (το καλοκαίρι του 2019) και έπειτα κανένας δεν έμαθε νέα του. Ώσπου τώρα, κατηγορείται για επίθεση σε μία γυναίκα, απόπειρα δολοφονίας (με στραγγαλισμό) και απόπειρα απαγωγής. Έμεινε δύο μέρες στο κρατητήριο, έπειτα πλήρωσε εγγύηση ύψους 15.000 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Σάρλοτ, της γενέτειρα του, στην οποία έχει επιστρέψει και μένει μόνιμα, ο Μόροου επιτέθηκε σε μία γυναίκα με την οποία είχε σχέση και μάλιστα εβρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ παραλίγο να την πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.
 

Ο ίδιος δηλώνει αθώος, ενώ ο δικηγόρος του δήλωσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» και ότι «θα αποδειχθεί στο δικαστήριο ότι ο Άντονι Μόροου δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν».