H πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στον «τελικό» του ΣΕΦ
i

© Intime

H πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε στον «τελικό» του ΣΕΦ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:10 - 09.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 09.05.2023

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη βάση του και το βράδυ της Τρίτης (9/5, 21:30, Novasports Prime) αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στο Game 5 της σειράς. Τα πράγματα είναι απλά: Όποιος νικήσει παίρνει το εισιτήριο για το Final Four του Καουνας.

Η κατάσταση και οι συνθήκες -κυρίως οι αγωνιστικές- είναι ένας συνδυασμός πολύπλοκων δεδομένων, αλλά η ουσία παραμένει μία, αναλλοίωτη και ξεκάθαρη: Ο νικητής παίρνει την πρόκριση για τ Final Four της Euroleague και ο ηττημένος αποσύρεται από τη διοργάνωση. 

Σε αυτό το σημείο έφθασαν τα πράγματα και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη το βράδυ (9/5, 21:30, Novasports Prime) τη Φενέρμπαχτσε στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των play offs. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζωκα κυριάρχησε στην κανονική περίοδο της σεζόν, τερμάτισε πρώτη και απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας. Συνάντησε το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, έχασε ένα ματς στο ΣΕΦ (το δεύτερο), αλλά στην Κωνσταντινούπολη κατάφερε να... επιστρέψει και με το σπουδαίο τρίποντο του Κώστα Σλούκα στο Game 3 ανέκτησε τον έλεγχο. 

Ακολούθως οι Τούρκοι ισοφάρισαν τη σειρά (στο τέταρτο παιχνίδι) και πλέον ετοιμάζονται για τον «τελικό» στο γήπεδο του Φαλήρου. Σε αυτή την προσπάθεια δεν θα έχουν μαζί τους τον Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος δεν έχει παίξει καθόλου στην post season, είναι ακόμα τραυματίας και δεν ταξίδεψε με την αποστολή. 

Σε αυτή συμμετέχει ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος βρίσκεται και πάλι στην δωδεκάδα, αλλά αυτό ίσχυε και στα προηγούμενα παιχνίδι, στα οποία τελικά δεν αγωνίστηκε. Τώρα, ο Αμερικανός (με τούρκικο διαβατήριο) ενδεχομένως να πάρει χρόνο, κυρίως λόγο της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της αναμέτρησης. Παραμένει όμως, αμφίβολος όπως και ο Νεμάνια Μπιέλιτσα, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός είδε τον Κώστα Παπανικολάου να προπονείται (εν μέρει) την Δευτέρα (8/5) και να προσπαθεί να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί για να είναι διαθέσιμος και μάχιμος. Είναι ο αρχηγός της ομάδας και η παρουσία του απαραίτητη! 

Η νικητής αυτού του ζευγαριού, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Final Four του Κάουνας που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21/5, όποιον προκριθεί από το Μονακό-Μακάμπι, που εξίσου έχει οδηγηθεί σε πέμπτο παιχνίδι και αυτό θα διεξαχθεί την Τετάρτη (10/5, 21:00) στο Πριγκιπάτο. Την ίδια μέρα δηλαδή που θα μάθει τον αντίπαλό της και η Μπαρτσελόνα, ο οποίος θα προκύψει από το παιχνίδι της Ρεάλ με την Παρτιζάν στην Μαδρίτη (10/5, 22:00). 

Οι Καταλανοί μετά το 3-0 επί της Ζάλγκρις έγιναν οι πρώτοι που πήραν την πρόκριση και προς το παρόν οι μόνοι...