Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών!

Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς

i

© Intime

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών!

Γιώργος Γαβριλάκης 18:58 - 11.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 11.08.2023

Βάλτε στον ίδιο... κουβά τα αγωνιστικά προσόντα των Γκάλη, Διαμαντίδη, Παπαλουκά, Αντετοκούνμπο, Σπανούλη και Γιαννάκη. Ανακατέψτε και το αποτέλεσμα θα είναι ο κορυφαίος Έλληνας παίκτης, κάτι που προκύπτει από τον αλγόριθμο της τεχνικής νοημοσύνης στην εντολή του Basketnews.

Μαζέψτε κάθε... μόριο φαντασίας και σκεφτείτε έναν παίκτη με την έφεση του Νίκου Γκάλη στο σκοράρισμα, την πάσα του Δημήτρη Διαμαντίδη, τη νοημοσύνη του Θοδωρή Παπαλουκά, τα αθλητικά προσόντα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον χειρισμό της μπάλας του Βασίλη Σπανούλη και την ηγετική φυσιογνωμία του Παναγιώτη Γιαννάκη. Τι αποτέλεσμα θα προκύπτει πάνω στο παρκέ; Σίγουρα κάποιο με μία εξωγήινη δύναμη και υπεράνθρωπη δυναμική.  

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ερώτησης στην πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης (ChatGPT) στην ανθρώπινη εντολή «Ποιος είναι ο τέλειος Έλληνας μπασκετμπολίστας»

Την απορία είχαν οι συντάκτες της ιστοσελίδας Basketnews και επειδή είναι τις μόδας να ρωτάμε τα ρομπότ να πάρουν αποφάσεις και όχι να το συζητάμε μεταξύ μας οι Homo Sapiens, προκύπτουν αρκετά αποτελέσματα από τους ai αλγόριθμους που φαίνεται πως διαβάζουν αποτελεσματικά την ανθρώπινη ιστορία και τα επιτεύγματά της. 

Πυροδοτείται το «μπαμ»: «Κοντά στο διαζύγιο Μονακό και Τζέιμς»
EUROLEAGUE

18:18 - 11.08.2023

Πυροδοτείται το «μπαμ»: «Κοντά στο διαζύγιο Μονακό και Τζέιμς»

Από την Ιταλία προκύπτει η ενημέρωση για την πρακτική εφαρμογή της φήμης περί αποδέσμευσης του Μάικ Τζέιμς από την Μονακό. Κάτι που προφανώς εντάσσει τον Ολυμπιακό ως την ομάδα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να τον αποκτήσει.

Η μηχανή ανέλυσε τα στοιχεία όλων των παικτών και αποφάσισε πως ο κατασκευασμένος Έλληνας αθλητής που θα ακουμπούσε το τέλειο θα ήταν αυτός με τα χαρίσματα των προαναφερόμενων σούπερ παικτών και θρύλων του εγχώριου, αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ.