Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ θα λάβει 29 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση των φωτογραφιών από τον τόπο του δυστυχήματος

Βανέσα Μπράιαντ

i

© photo by Maddie Meyer / Getty Images / Ideal Images

Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ θα λάβει 29 εκατομμύρια δολάρια για την υπόθεση των φωτογραφιών από τον τόπο του δυστυχήματος

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:08 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 13:59 - 01.03.2023

Η Βανέσα Μπράιαντ μέσω δικαστικής διαμάχης ζητάει ως αποζημείωση 29 εκατομμύρια δολάρια για τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την συντριβή του ελικοπτέρου που στοίχησε τη ζωή του άνδρα, της κόρης της και άλλων επτά ατόμων.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τη μέρα που ο Κόμπι Μπράιαντ, η κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα σκοτώθηκαν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα στα προάστια του Λος Άντζελες, έπειτα από πρόσκρουση του ελικοπτέρου.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε παγκόσμια θλίψη στο χώρο του αθλητισμού λόγω της μοιραίας παρουσίας του θρύλου του ΝΒΑ και των Λέικερς. Οι οικογένειες των θυμάτων προφανώς και ταλαιπωρούνται ακόμα με το δράμα που έζησαν εκείνη την ημέρα και τις συναισθηματικές συνέπειες αυτού. Η Βανέσα Μπράιαντ, χήρα του Κόμπι και μητέρα της αδικοχαμένης Τζιάνα, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μαζί με τις τρεις κόρες της. Την Κάπρι, την Μπιάνκα και τη Ναταλία. 

Δεν ξεχνά όμως, να διεκδικήσει τη δικαίωσή της και να αποζημιωθεί κατάλληλα για το συμβάν, αλλά και ό,τι το περιτριγυρίζει. 

Ο Κόμπι στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)
NBA

10:00 - 26.01.2023

Ο Κόμπι στις γειτονιές όλου του κόσμου (pics)

Ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ, στις 26.01.2020, γέμισε θλίψη τους ανθρώπους, αλλά δεν σταμάτησε να τους εμπνέει. Από την Καλιφόρνια μέχρι τις Φιλιππίνες, τη Γκάνα και τη Μογγολία, από τη Βαρκελώνη μέχρι τον Βύρωνα, όλοι τον σκέφτονται και τον… ζωγραφίζουν.

Κι αφου έχει ήδη εισπράξει 15 εκατομμύρια από την πολιτεία της Καλιφόρνιας, για ασφαλιστικούς λόγους και λάθη που έγιναν πριν το ελικόπτερο βρεθεί στο μοιραία σημείο, τώρα μέσω νέας δικαστικής διαμάχης θα αποζημειθεί με σχεδόν 29 εκατομμύρια δολάρια (28,85 για την ακρίβεια) για ψυχική οδύνη που προκάλεσαν σε αυτήν και την οικογένειά της οι δημοσιεύσεις  φωτογραφικού υλικού από τη μέρα του δυστυχήματος. Αυτή θα είναι το ύψος της νέας αποζημείωσης της οικογένειας Μπράιαντ, σύμφωνα με την USA today. Μάλιστα ο δικηγόρος, Λούις Λι, δήλωσε αναφερόμενος στη Βανέσσα πως «πρόκειται για μία πολύ θαρραλέα γυναίκα που διεκδικεί το δίκιο της και θέλει όλοι όσοι συμμετείχαν εκμεταλλευόμενοι το τραγικό δυστύχημα να λογοδοτήσουν».

Οι φωτογραφίες από την πρόσκρουση κοινοποιήθηκαν κυρίως μεταξύ δημοτικών υπαλλήλων. Συγκεκριμένα κατηγορείται ο σερίφης του Λος Άντζελες, αλλά και αξιωματικοί των πυροσβεστικών δυνάμεων.