Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 1η: Η αφόρητη υγρασία, η κίνηση στους δρόμους και η ανάπτυξη της πόλης

Mall of Asia Arena

Ημερολόγιο από τη Μανίλα, ημέρα 1η: Η αφόρητη υγρασία, η κίνηση στους δρόμους και η ανάπτυξη της πόλης

Χρήστος Τσάλτας 20:55 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:55 - 23.08.2023

Το Sportal βρίσκεται στις Φιλιππίνες, για το Παγκόσμιο Κύπελλο και σας παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική, μέσα από το καθημερινό ημερολόγιο από τη Μανίλα.

Αποστολή στη Μανίλα

Από αυτή εδώ τη γωνία θα βλέπουμε την καθημερινότητα στη Μανίλα και τις μέρες που περνούν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου λίγο διαφορετικά. Εστιάζοντας κατά κύριο λόγο σε σημεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα της ασιατικής πόλης, αλλά πάντα σε μπασκετικό φόντο.

Τα πάντα άλλωστε περιστρέφονται γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA και όλη η πόλη «ζει και αναπνέει» στους ρυθμούς του μεγάλου ραντεβού. Όχι μόνο στους δρόμους γύρω από την Mall of Asia Arena, αλλά και σε κάθε σημείο της Μανίλα.

Η παρουσία των Gilas, της εθνικής ομάδας της χώρας, είναι από μόνη της ένας πολύ καλός λόγος για να προκληθεί... παροξυσμός.

Ακόμα και σε μεγάλα mall, τα οποία δεσπόζουν ιδίως στην ανεπτυγμένη πλευρά της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, υπάρχει μια γωνιά που θυμίζει ότι αυτές τις μέρες διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Στο κομμάτι του προμόσιον οι διοργανωτές παίρνουν πάρα πολύ καλό βαθμό. Αν και έχουν να «αντιμετωπίσουν» δύο πολύ σημαντικά θέματα.

Το πρώτο είναι ο καιρός. Στη Μανίλα όχι απλώς υπάρχει ζέστη, αλλά η υγρασία μπορεί να σε... διαλύσει. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως με όσους συζητήσαμε κατά την πρώτη μέρα προπονήσεων στην Mall of Asia Arena έφτασε στο ίδιο συμπέρασμα. Πως η υγρασία στους δρόμους της πόλης είναι αδιανόητη. Και μάλιστα έρχεται σε αντιδιαστολή με τις σχεδόν... πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε κάθε κλειστό κτίριο της πόλης. Τόσο στο Mall, όσο και στο γήπεδο που διεξάγεται ο όμιλος της Εθνικής χρειάζεσαι... ζακέτα από το κρύο που φέρνουν τα air condition.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα θέμα είναι η κίνηση στους δρόμους. Το αεροδρόμιο της πόλης βρίσκεται κοντά στο γήπεδο και κατά κύριο λόγο οι δρόμοι πέριξ του γηπέδου, αλλά και του αεροδρομίου έχουν πάντα πολύ κόσμο. Κάτι που αρκετές φορές δυσκολεύει την κυκλοφορία και οδηγεί όσους επιθυμούν να βρεθούν στο γήπεδο, να κινηθούν νωρίτερα από το αρχικό τους πλάνο. Η κίνηση σε αρκετές περιπτώσεις θυμίζει Αθήνα, «δοκιμάζοντας» τις αντοχές και την υπομονή των οδηγών.

Οι Φιλιππινέζοι είναι πάρα πολύ φιλικοί κατά κύριο λόγο και έχουν «τρέλα», τόσο με το μπάσκετ, όσο και με το ΝΒΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ένα από τα πλέον κεντρικά mall στην πόλη υπάρχει NBA Store, το οποίο είναι υπερπλήρες και συμβαδίζει με τις τιμές της πόλης. Κάτι που ευνοεί τους τουρίστες που έρχονται στην πόλη.

Τα mall, όπως τα ξενοδοχεία-ουρανοξύστες, αλλά και κάθε λογής σύγχρονο κτίριο, στο οποίο στεγάζονται θέατρα, καζίνο και όχι μόνο, έρχονται να αναδείξουν την ανάπτυξη την οποία βιώνουν οι Φιλιππίνες τα τελευταία χρόνια. Και αυτή έρχεται σε συνδυασμό με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, για να δείξει πως το βιωτικό επίπεδο της χώρας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Με περιθώρια βελτίωσης, φυσικά...

Tags: