«Δεν υπάρχει κανένα χρυσό για τις ΗΠΑ»: Πώς σχολίασαν τα ΜΜΕ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον αποκλεισμό από τη Γερμανία

ΗΠΑ - Γερμανία 111-113

i

©printscreen

«Δεν υπάρχει κανένα χρυσό για τις ΗΠΑ»: Πώς σχολίασαν τα ΜΜΕ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον αποκλεισμό από τη Γερμανία

Κωνσταντίνος Ζήκος 20:21 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 08.09.2023

H «απίστευτη« Γερμανία έκανε την απόλυτη υπέρβαση, νικώντας τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ με 113-111, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποτυγχάνουν για δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση της FIBA να φτάσουν στη κορυφή και η κριτική να αυξάνεται συνεχώς.

Η Γερμανία πέτυχε ιστορική νίκη απέναντι στις ΗΠΑ. με 113-111 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Σε κλίμα απόλυτης ευφορίας, θα τεθούν αντιμέτωποι με τη Σερβία την Κυριακή(10/9) στον μεγάλο τελικό. Στον αντίποδα, οι Η.Π.Α., για ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν τα καταφέρνουν και η κριτική προς το πρόσωπο τους γίνεται όλο και πιο έντονη.

Οι φίλοι των ΗΠΑ ξεσπούν στα social media, κατηγορώντας τον προπονητή της ομάδας, Στιβ Κερ, για τις επιλογές του στους ψηλούς της ομάδας, αλλά και για την «ανύπαρκτη άμυνα» στον ημιτελικό με τη Γερμανία. Xαρακτηριστικό παράδειγμα το σχόλιο ενός υποστηρικτή των Αμερικάνων, που καταθέτει το παρακάτω σχόλιο: 

«Bλέπει κάποιος άλλος τα παιχνίδια της FIBA; Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν ούτε ένα καλάθι, δεν υπάρχει καν άμυνα. Απλώς αποχωρήστε αν δεν έχετε καλούς παίκτες, αυτό είναι ντροπιαστικό».

Σε παρόμοιο κλίμα το σχόλιο και ενός ακόμα φίλου των ΗΠΑ.: «Η έλλειψη άμυνας, «σκοτώνει» τις ΗΠΑ Δεν μπορούν να βάλουν STOP εκεί που πρέπει και αφήνουν ελεύθερους τους σουτέρ». 

Τα σχόλια των μεγαλύτερων μέσων των ΗΠΑ για την ήττα - αποκλεισμό

ESPN: «Η Γερμανία τελειώνει την πορεία των ΗΠΑ στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

AP news: «Δεν υπάρχει κανένα «χρυσό» για τις ΗΠΑ. στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά την ήττα με 113-111 από τη Γερμανία»

FOX Sports: Οι ΗΠΑ. χάνουν από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου -  Για το χάλκινο μετάλλιο με τον Καναδά»

CNN: «Η Γερμανία «σοκάρει» τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Bleatcherreport:« Η άμυνα των ΗΠΑ κατακρίνεται από τον κόσμο, την ώρα που η ομάδα του Στιβ Κερ, ηττάται από τη Γερμανία του Σρέντερ»